Als voetballiefhebber in de Duin- en Bollenstreek is het goed toeven dit weekend. In navolging van zaterdag staan er ook zondag prachtige affiches op het programma. Wat te denken van de derby tussen Folteholte en Teylingen op de Elsgeest?

Foreholte rekende vorige week af met het uitcomplex door op vreemde bodem te winnen van Delft. Het Voorhoutse collectief bracht de nog ongeslagen koploper de eerste seizoensnederlaag toe door terug te komen van een 2-0 achterstand en uiteindelijk met 2-4 te winnen. Door de overwinning tankten de roodwitten vertrouwen voor de derby tegen Teylingen en bewezen ze dat het met de mentale veerkracht wel goed zit. Op het eigen sportpark mogen de Voorhouters met de Sassenheimse opponent uitvechten wie de sterkste ploeg uit de Bollenstreek is van de Tweede Klasse.  Het onderlinge verschil bedraagt twee punten in het voordeel van Foreholte, de huidige nummer vier.

Na de tactische omzetting qua spelsysteem is Teylingen compacter gaan spelen en valt het te beschouwen als een ploeg in vorm. Zondag versloeg de ploeg van Laurens Mouter nummer twee van de competitie, RVC ’33, goed voor de derde overwinning op rij. Zonder overdrijven mag worden gesteld dat nummer vijf Teylingen de weg naar boven gevonden heeft. De vraag is natuurlijk of de roodzwarten de opwaartse spiraal kunnen doortrekken tegen Foreholte. Goalgetter Dorus van der Voort kijkt in ieder geval uit naar de burenclash. „Dat wordt een mooie pot. Wij wonnen afgelopen weekend van de nummer twee, Foreholte van de koploper. Nu maar hopen dat wij er als winnaar uit komen.”

Gemiste kans
In de Derde Klasse A doet Van Nispen het uitstekend met een derde plaats en slechts een punt achterstand op koplopers KDO en SJZ. Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen middenmoter Stompwijk ’92 op het programma. Om in het spoor van de lijstaanvoerders te blijven, weet de ploeg uit De Zilk wat het te doen staat: winnen.

In de ogen van spits Mike van Haaster was het een gemiste kans dat de eerste periodetitel aan de neus van de Zilkers voorbij ging, maar toch ziet hij nog voldoende mogelijkheden. „Over een paar weken zal de kopgroep zich gaan afscheiden en daar moeten we dan bij zitten.” Gelet op het programma van de komende weken kan Van Nispen goede zaken doen. Om te beginnen door een zege te boeken in Stompwijk.

Warmunda heeft tegen Alphen wat recht te zetten na de kansloze thuisnederlaag (0-2) tegen hekkensluiter MMO. In de ogen van trainer Alan Campfens kregen de Warmonders het deksel op de neus vanwege drie factoren. „We waren niet slim en niet resoluut genoeg. Bovendien misten we het vernuft om een goal te maken.” Gelukkig volgen de wedstrijden in het voetbal elkaar in een rap tempo op. Zondag kan Warmunda zich revancheren en de kater van zich afspoelen in en tegen Alphen.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)