Het is de laatste weken genieten geblazen bij FC Lisse. Alsof het Wonder van Barendrecht niet genoeg was, volgde er tegen Kozakken Boys wederom een spektakelstuk met een climax in blessuretijd. Koen Fokkema scoorde in extremis de 3-3 en voorkwam dat de Werkendammers na Rijnsburgse Boys en Katwijk opnieuw een Bollenstreek-club vloerden.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het mirakel van Barendrecht nog volop onderwerp van gesprek. Niet wetende dat er weer een nieuw hoofdstuk met topamusement zou volgen. Alleen moest Lisse ditmaal genoegen nemen met een punt, in tegenstelling tot de drie van vorige week op de Bongerd.

Snelheid
Kozakken Boys-coach Danny Buijs was teleurgesteld na afloop. ,,Als je slecht speelt en dat deden wij, kun je zoiets verwachten. Wij maakten gewoon drie goals en dat moet normaal voldoende zijn voor een overwinning. We gaven de goals ook makkelijk weg.”

Een van de ‘weggevers’ waar Buijs op doelde was zijn eigen keeper die een terugspeelbal totaal verkeerd beoordeelde. De toegesnelde Cijntje reageerde gretig na negentien minuten spelen: 1-0. Een lekkere binnenkomer voor de ploeg van De Ruiter. Het werd snel duidelijk dat de Kozakken over veel kwaliteiten beschikken. Met name de Werkendamse snelheid zorgde voor veel gevaar. Delano Stout tekende voor de gelijkmaker.

Dat het bij rust 1-1 stond was grotendeels te danken aan Mark de Vries. De keeper was weer behoorlijk op dreef. Inzetten van Grot en Stout keerde hij formidabel. De Vries zou zich ook in de tweede helft onderscheiden met fraaie reddingen.

lis 2Aanvaller Cerilio Cijntje maakte de 1-0 voor FC Lisse

Lisse-coach De Ruiter zag zijn ploeg na rust een tandje erbij schakelen. ,,De tweede helft was beter, maar we kwamen door matig verdedigen ongelukkig op een 1-2 achterstand. De organisatie klopte niet altijd. Toen dacht ik dat ze over ons heen zouden lopen. Maar dat deden ze niet. Wij pasten ons een klein beetje aan en gingen ook 3-5-2 spelen. Vanaf dat moment gingen we meer meedoen.”

Een dosis wilskracht deed de rest en de beloning kwam er in het tweede bedrijf. Lisse kreeg eerst nog wel een tegenvaller in de vorm van de 1-2 van Grot. Na de goal verslapte de ploeg van Buijs. Het was niet zo dat Kozakken Boys gas terugnam, maar het vergat om de veilige 1-3 te maken. Lisse bleef dus in leven en De Ruiter zorgde voor een aanvallende impuls. Guido Pauw, licht geblesseerd op de bank begonnen, moest het verschil gaan maken na zijn hoofdrol van vorige week. Bij Barendrecht scoorde de jongeling twee goals. Pauw had bijna opnieuw succes. Bij zijn eerste balcontact had hij de 2-2 in het vizier, maar dat feest ging niet door.

Lisse ging steeds meer aandringen en moest daarbij logischerwijs meer ruimte weggeven. Maar de gewenste goal viel toch voor de thuisploeg. Thierry Monteny was de gevierde man, want hij schoof de 2-2 binnen. Het waren hectische minuten. Even later stond het 2-3, via invaller Arif Irilmazbilek.

lis 3Thierry Monteny heeft zojuist voor de 2-2 getekend

Lisse protesteerde hevig voor vermeend buitenspel. Koen Fokkema zag het vanaf de bank gebeuren. ,,Het was echt randje buitenspel. Ik zat op één lijn. Vervolgens viel ik in voor de laatste tien minuten en maakte ik ook nog de 3-3. Ik voel nu wel dat mijn lies volloopt. De wedstrijd had ook geen twee minuten langer moeten duren. Uiteindelijk heeft het gelukkig nog een punt opgeleverd.”

De Ruiter vond het een verdiende remise. ,,Ik dacht alles gehad te hebben na vorige week en dan komt dit er overheen. Heel knap. Want Kozakken Boys is echt een goede, volwassen ploeg. We kwamen via een discutabel moment met 2-3 achter en dan denk je dat het afgelopen is. Dat we opnieuw terugkwamen is het gevolg van vorige week. Het vertrouwen is toen behoorlijk opgevijzeld.”

,,De jongens hebben voordat ik hier aan de slag ging veel meegemaakt. Die drie punten van vorige week waren het belangrijkste medicijn om er weer bovenop te komen. Je hebt vandaag gezien dat we ook tegen een kampioenskandidaat als Kozakken Boys goed partij kunnen bieden. De 3-3 was gerechtigheid. Dit voelt als een overwinning bij de spelers en ook bij mij.”

Samenvatting FC Lisse TV

FC Lisse-Kozakken Boys  3-3 (1-1).  19. Cijntje 1-0  28. Stout 1-1, 52. Eloisghiri 1-2, 70. Monteny 2-2  76. Irilmazbilek 2-3, 90+1. Fokkema 3-3

FC Lisse: De Vries, Buijs, Van Boxel (60. Pauw) Zoontjes, De Goede, Valk, Rifai, Filippo (15. Rauws), Monteny, Cijntje, Messaoud (80. Fokkema)

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto’s: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)