De 7-1 uppercut die Ajax een week eerder aan Noordwijk uitdeelde was op de ijskoude Duinwetering deze middag nog altijd het gesprek van de dag. Daarbij werd er voorafgaand aan het duel tegen Zwaluwen vooral uitgekeken hoe de thuisploeg de draad zou oppakken na de wanprestatie op De Toekomst. Een verhelderende praatsessie, die afgelopen maandagavond plaatsvond, zou de leidraad moeten vormen op weg naar betere roodwitte tijden.

En het moet gezegd, Noordwijk speelde dit keer wel als een hecht collectief. Flitsend voetbal viel daarbij (nog) niet te verwachten en dat bleek ook het geval te zijn. De inzet bij de Corneille-elf was echter hartverwarmend en dat leverde uiteindelijk een verdiende 2-1-zege op. Waarbij de aantekening op zijn plaats is dat de overwinning in de slotfase nog bijna als sneeuw voor de zon verdween.

,,Ja, het geluk dat een gelijkspel ons op de valreep bespaard bleef, hebben we nu wel een keer. Laat dat het symbolische sluitstuk van een wedstrijd zijn die moet gaan leiden tot betere tijden”, beaamde Dogan Corneille na afloop grif nadat zijn ploeg in blessuretijd de gelijkmaker nog bijna om de oren had gekregen.

nwzw121116-00027                              Denzel James was één van de uitblinkers bij de thuisploeg

Noordwijk, dat grote delen van de wedstrijd heerste, zag de ogenschijnlijk veilige 2-0 marge met nog een kleine tien minuten te gaan gehalveerd worden, toen Ricardo Merrelaar vanaf zestien meter knap uithaalde. Daarmee was het startschot gegeven voor een wanhoopsoffensief van de bezoekers. Die poging om toch nog een remise uit het vuur te slepen leverde in blessuretijd naast drie hoekschoppen ook evenzovele hachelijke situaties op voor de goal van de weer herstelde Nick Sanders. Bij nummer drie moest captain Stefano Gonçalves op de doellijn redding brengen om erger te voorkomen. Daarmee werd de winst definitief veiliggesteld.

,,We hebben terecht bakken met kritiek over ons heen gekregen na vorige week. Daarom moesten we vandaag wel iets laten zien.”

Noordwijk kende in Denzel James en Emiel Wendt twee absolute uitblinkers. Eerstgenoemde was voor zijn tegenstander deze middag bijna niet te houden, terwijl de balvaste Wendt als verbindingsman een belangrijke rol speelde in de aanvoer naar de frontlinie. Bovendien was de drie weken geleden na een studiereis naar Cuba weer in Noordwijk neergestreken Wendt de aangever bij de 1-0 en nam hij zelf de belangrijke tweede treffer voor zijn rekening.

,,Dat voelt natuurlijk heel lekker”, genoot Wendt nog na. ,,Maar wat nog belangrijker is dat we vandaag als team gestreden hebben voor de winst. Het klinkt als een cliché, maar we hebben een echte teamprestatie neergezet. Iedereen was bereid om voor de ander meters te maken. Het geeft aan dat we het nog altijd kunnen. Als er nu ook nog goed voetbal aan te pas gaat komen kunnen we nog een eind reiken”, blikte de Man of the Match alweer vooruit.

nwzw121116-00028                        Stefano Gonçalves zet de achtervolging in op een speler van Zwaluwen

Behalve een schoonheidsfoutje in de openingsfase toen Merrelaar de bal zomaar in de voeten kreeg gespeeld, had Noordwijk voor de pauze weinig te duchten van Zwaluwen. Zelf had het pech dat de op snelheid naar binnendraaiende James het aluminium vond, terwijl dezelfde speler nog voor de thee na alweer een knappe actie net naast mikte. Tussen de bedrijven door bediende Wendt Noordwijks topscorer Marios Lomis op maat. Naar binnendraaiend haalde de spits succesvol uit in de korte hoek (1-0).

Noordwijk verzuimde de marge na de pauze uit te breiden. Het ontbrak daarbij net aan voldoende finesse om een drietal knap uitgespeelde aanvallen succesvol af te ronden. Uiteindelijk was het toch Wendt die in een overvolle zestien op de goede plek stond om van dichtbij succesvol uit te halen. Zoals wel vaker dit seizoen verkrampte Noordwijk na de aansluitingstreffer opnieuw. Nadat Jesper Gudde al eerder in de tweede helft uit een vrije trap de kruising had geraakt was het Merrelaar die de spanning volledig terugbracht. Piepend en krakend haalde Noordwijk hierna alsnog het laatste fluitsignaal.

Goede reeks neerzetten
Voor Wendt telden desondanks alleen nog de punten en de getoonde teamspirit. ,,We hebben terecht bakken met kritiek over ons heen gekregen na vorige week. Daarom moesten we vandaag wel iets laten zien. Bij 2-0 dacht ik dat we de punten nu eens rustig in de wacht zouden slepen. Dat liep helaas anders. Neemt niet weg dat gewonnen hebben. Natuurlijk is de koppositie nog ver weg. Maar als we voor de winterstop een goede reeks neerzetten, kunnen we alsnog een eind komen. Dat moet nu ons doel zijn. Het sluitstuk voor de winterstop is het duel tegen koploper Achilles Veen. Als we op deze manier blijven spelen, gaan we stijgen op de ranglijst. De neuzen staan na maandagavond in ieder geval weer dezelfde kant op.”

Noordwijk – Zwaluwen 2-1 (1-0). 21. Lomis 1-0, 72. Wendt 2-0, 83. Merrelaar 2-1

Noordwijk: Sanders, Gonçalves, Le Congé, Bröcker, De Jel, Spil (80. Michel), Hoogerwaard, Wendt, James (80. Van Zanten), Borsboom, Lomis

Archieffoto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)