De hoek en de bekende klappen: het zijn woorden die de huidige situatie bij FC Rijnvogels het beste weergeven. Daar waar heel Rijnvogels in de allerlaatste minuut dacht een zwaarbevochten 3-4 overwinning bij debutant Nootdorp uit het vuur te slepen, rolde er een ander scenario uit de bus. In een alles-of-niets poging produceerde de thuisploeg op de valreep alsnog de gelijkmaker, waardoor de remise voor FC Rijnvogels alsnog als een nederlaag aanvoelde.

Het is allemaal tekenend voor de huidige situatie op De Kooltuin, waar naarstig gezocht wordt naar betere tijden. Daar had een overwinning op Nootdorp met zekerheid aan bijgedragen. Zover kwam het echter niet.

,,Het voelt toch aan als een nederlaag.”

Wat er zich zaterdagmiddag in en tegen Nootdop afspeelde was wel een kolfje naar de hand voor het neutrale publiek. Ga maar na: acht goals, waarvan zes na de rust, in combinatie met een steeds wisselend scoreverloop leidde uiteindelijk tot een 4-4 puntendeling. Een remise waar achteraf geen Rijnvogel mee tevreden was.

Op koers
Met de winst voor het oprapen ging het in the dying seconds dus opnieuw fout voor de formatie van de geplaagde Hein van Heek. Vier goals scoren in een uitwedstrijd en toch niet winnen. Dat is geen alledaags gebeuren vond ook Joost Leonard, die de twee laatste Katwijkse goals voor zijn rekening nam.

,,Laat ik beginnen dat we er vandaag met elkaar keihard voor gewerkt hebben. Het zag er in ieder geval beter uit dan in de voorgaande duels. We komen twee keer terug van een achterstand en lijken aan het einde van de rit op koers te liggen voor een overwinning. Maar doordat we op de valreep twee kostbare punten inleveren, voelt het toch aan als een nederlaag”, aldus de teleurgestelde spits.

Jaap van Duijn geeft z’n directe tegenstander het nakijken

Een conclusie na een wedstrijd waarin FC Rijnvogels een 1-0 achterstand wegwerkte om na de thee ook weer terug te komen van een doelpunt tegen. Bij een 2-2 tussenstand zette Leonard zijn ploeg na 73 minuten voor het eerst deze middag op voorsprong. Een weelde die precies vier minuten duurde omdat de ongelukkige Mart Spierdijk bij een hoge bal zijn eigen doelman met het hoofd het nakijken gaf.

Op zoek
,,In de slotfase bundelden we, op zoek naar een nieuwe voorsprong, nog één keer de krachten. Nootdorp vond het sowieso wel best vanmiddag. Ze ontregelden ons spel zoveel mogelijk waarbij het een flink aantal overtredingen nodig had. Toch leek de terechte zege bij ons terecht te komen toen we op 3-4 wisten te komen”, blikt Leonard terug op de hectische slotfase.

,,We boeken vooruitgang. Dat zag je aan het spel en vooral de strijdlust.”

De ‘gedachte’ winnende treffer van de spits, die via een Nootdorp-verdediger met het hoofd het kwartet Rijnvogel-goals volmaakte, werd in de toegevoegde  tijd teniet gedaan nadat de bal na een heftig betwiste vrije trap in de allerlaatste minuut via Charlie Windhorst achter doelman Jeffrey Verkerk verdween.

Positief
,,Nootdorp toonde zich vanmiddag bij drie van de vier doelpunten dodelijk effectief bij stilstaande momenten. Dat mogen we onszelf aanrekenen. En het was niet de eerste keer dat dit ons dit seizoen is overkomen. Net als doelpunten die ons in de slotfase punten hebben gekost. We zitten daardoor nog altijd in de hoek waar de klappen vallen”, aldus de routinier die de toekomst desondanks positief blijft benaderen. Leonard wil vooral het positieve meenemen uit het duel tegen Nootdorp.

,,We boeken vooruitgang. Dat zag je aan het spel en vooral de strijdlust. Het is jammer dat dit de enige winst van deze middag is. De positie op de ranglijst is daarom nog altijd belabberd. Wat onze ambities betreft moeten we het vanaf nu over een andere boeg gooien. De eerste periodetitel is inmiddels vergeven, maar er vallen er nog twee te winnen. We zullen ons daar op moeten richten als team. Hopelijk kunnen we op die manier nog iets van het seizoen maken. Dat heb ik de ploeg na afloop ook voorgehouden.”

Nootdorp – FC Rijnvogels 4-4 (1-1) 21. Flohr 1-0, 32. Van Duijn 1-1, 66. Stanneveld 2-1, 67. Van der Stoep 2-2, 73. Leonard 2-3,  77. 3-3, Spierdijk (e.d.), 90. Leonard 3-4, 90+4  Windhorst 4-4

FC Rijnvogels: Verkerk, Ampong, Staal, Spierdijk (87. Wijmer), Rifai, Van der Breggen, Van der Stoep, De Vlugt, Lauhouh (82. Havenaar), Leonard, Van Duijn

Foto’s: Piet van Kampen