Burgemeester Cornelis Visser heeft donderdagavond aan de Katwijkse gemeenteraad kenbaar gemaakt dat er ook dit seizoen geen uitsupporters welkom zijn bij de Katwijkse derby’s. Na overleg met de voorzitters van Katwijk, Quick Boys en Rijnsburgse Boys was de gezamenlijke conclusie dat de clubs veiligheidstechnisch nog niet klaar zijn om de derby’s met uitpubliek te organiseren.

De burgervader zei eerder dat hij een versoepeling van het originele verbod in overweging had, omdat de derby’s afgelopen seizoen rustig waren verlopen. “De voorzitters hebben aangegeven dat het dit seizoen nog niet mogelijk is,” laat Visser aan het Leidsch Dagblad weten. “En het uitsupporterverbod blijft van kracht als we nog niet het goede gevoel erbij hebben.”

Een verrassing zijn de uitspraken van Visser niet. Half augustus had Quick Boys-voorzitter Bart van Kruistum in gesprek met VIDB hier al op voorgeselecteerd. “We gaan niet zomaar in één keer alles loslaten. Wij als clubs hebben zelf aangegeven dat we daar nog niet klaar voor waren. Misschien moeten we volgend jaar eerst naar een situatie toe dat er een beperkt aantal supporters welkom is, en we niet in corteo naar de wedstrijden moeten gaan. De gesprekken hierover lopen.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Quick Boys zonder uitsupporters naar Groesbeek: ‘Voorwaarden waar niet aan te voldoen is’


POPULAIRE BERICHTEN