Het zijn de twee maatjes van de zondagtak van Van Nispen: Koen van der Linden en Jelle Vleugel. Beide heren besloten afgelopen week om de knoop door te hakken en nog één jaar door te gaan. Maar die beslissing werd niet op één nachtje gebaseerd, want voor beide middenvelders was de beslissing een zogenoemde ‘close call’.

„In januari, na het trainingskamp in Valencia, gaf ik zelfs al aan dat ik na dit seizoen stopte’’, vertelt Van der Linden eerlijk. Daar kwam hij uiteindelijk toch op terug. „Er viel daarna wat van me af. Het definitieve moment om te stoppen, kwam heel snel dichterbij. De trainingen en wedstrijden werden opeens weer extra leuk.”

,,De mensen van de club vonden het ook allemaal ontzettend jammer dat ik stopte. Vooral ook omdat Dick Verhoeven en Tom van Maris er na dit seizoen ook al mee stoppen. Het werd een soort domino-effect.’’

‘Verbondje’
Het bestuur, de supporters en Roy Schulpzand deden er alles aan om ervoor te zorgen dat beide spelers bleven, al respecteerden ze elke beslissing van beide clubmannen. Daarom besloten Van der Linden en Vleugel er nog één keer goed over na te denken en uiteindelijk samen met Joost Verwer een soort ‘verbondje’ te sluiten. Alle drie besloten ze vorige week de knoop door te hakken en nog één jaar in het eerste van Van Nispen te voetballen. 

„Ik appte Joost gelijk dat hij mijn vorige berichtje mocht vergeten.’’

„Iedereen had zijn eigen redenen om te gaan stoppen, maar uiteindelijk hing dat wel allemaal met elkaar samen’’, is Vleugel duidelijk over de impact van de samenzwering. „ Ik heb Joost (Verwer, red.) vorig jaar gevraagd om hier te komen voetballen. Als ik dan zou stoppen, zou het voetballen hier in De Zilk voor hem ook anders worden.’’

Beide middenvelders hadden ook hun eigen reden om nog één jaar door te gaan. Van der Linden werd vooral enthousiast door supporters en de jongere spelers. „Het was zichtbaar dat veel mensen baalden, wanneer we allebei zouden stoppen. Dat deed toch wat met me. Ik ben daar ben ik toch wel een beetje gevoelig voor.’’ 

Al was het voor de 27-jarige verdedigende middenvelder echt een hele moeilijke beslissing. Donderdagavond moesten beide spelers een keuze maken. Woensdag zei Van der Linden zelfs nog dat hij er mee ging stoppen. „Ik had het er met Joost over en ik zei hem dat ik er echt mee ophield, maar in de avond praatte ik er nog over met een paar mensen en besloot ik toch nog door te gaan. Ik appte Joost gelijk dat hij mijn vorige berichtje mocht vergeten’’, lacht Van der Linden

De 33-jarige Vleugel kon kiezen om bij een vriendenteam aan te sluiten, maar besloot uiteindelijk dus ook om door te gaan. Vooral vanwege de trainingsarbeid. „Ik vind het nog steeds heerlijk om doordeweeks twee keer te trainen en bij het vriendenelftal trainen ze eigenlijk bijna nooit. Dan valt dat toch een beetje weg, maar dat wil ik nog niet, dus ga ik er nog één jaar volle bak voor. Als ik stop, dan houd ik er ook echt mee op. De trainingen houden me ook echt fit en ik ben niet iemand die uit zichzelf gaat hardlopen.’’

„Ik ben nog nooit kampioen geworden, dus ik denk dat we volgend jaar de titel pakken in de Derde Klasse.’’

Een ander facet wat voor beide heren meespeelde, was de jeugdigheid van de selectie van de Zilkers. Na de beide voetballers is de volgende speler namelijk 22 jaar oud. „Dan krijgt Van Nispen (zon.) bijna een half jeugdelftal’’, grapt Van der Linden. „De jeugdspelers worden er dan ook minder door gemotiveerd en willen misschien minder snel doorstromen naar het eerste elftal. De jeugd kijkt toch een beetje tegen ons op en ze vinden het leuk dat er bekende gezichten in het eerste van Van Nispen spelen. Jelle speelt er namelijk al zes jaar en ik tien seizoenen.’’

Kampioen
Van der Linden heeft voor volgend seizoen in ieder geval een duidelijke doelstelling. „Ik ben nog nooit kampioen geworden, dus ik denk dat we volgend jaar de titel pakken in de Derde Klasse. Ik denk echt dat we nog in de buurt gaan komen ook, want iedereen is weer een jaartje ouder en ik heb nog nooit het gevoel gehad dat we niet kunnen winnen van een tegenstander’’, Vleugel sluit zich daarbij aan. „Dat is een mooi doel om naartoe te werken.’’

Foto: Van Nispen (zon.)

Lees ook:


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels