Zonder zich bovenmatig in te hoeven spannen heeft Katwijk ook Smitshoek aan de zegekar gebonden. De degelijk spelende Katwijkers hadden aan bevliegingen van uitgerekend de verdedigers genoeg om alweer de dertiende zege van het seizoen binnen te slepen: 3-1.

Trainer Dick Schreuder noemde de eerste helft die Katwijk zaterdag op de mat legde één van de beteren onder zijn bewind. Het waren wellicht iets te lovende woorden voor zijn manschappen. De koploper in de Hoofdklasse B domineerde weliswaar tegen Smitshoek, maar creëerde niet al te veel uitgespeelde kansen.

,,Maar dat is ook moeilijk tegen een team dat volledig inzakt”, gaf Schreuder aan. ,,We wisselden in een hoog tempo veel van kant. Daarin had vooral Donny Rijnink een belangrijke rol. Ik was zeer tevreden met wat ik voor rust heb gezien. Zo vind ik dat het hoort en wilde ik het hebben.”

Doorslaggevend

Rijnink, die na afloop van dit seizoen De Krom gaat verlaten, was ook in aanvallend opzicht van doorslaggevend belang. Nadat Stefan Stam na bijna een kwartier spelen op gelukkige wijze – de centrale verdediger veranderde een schot van linksback Danny de Jel onbedoeld van richting – Katwijk op voorsprong had geschoten, kopte Rijnink na fraai voorbereidend werk van Michiel van Dam de 2-0 tegen de touwen.

Door onoplettendheid achterin kwam Smitshoek via Marwin Richard terug in de wedstrijd. Lang mochten de Barendrechters hoop koesteren op een stunt, maar invaller Donny van Oijen stelde in de slotfase de Katwijkse overwinning veilig. Van Oijen was opnieuw gepasseerd door Schreuder, die wel aangaf dat de voorhoede van de viervoudig landskampioen er volgende week zomaar anders uit kan komen te zien. ,,Dat hangt ook van de tegenstander af. Bij mij is niemand onomstreden.”

Katwijk moest het tegen Smitshoek zonder de geblesseerden Robbert Susan, Marc Langeveld en Paul de Lange stellen. Susan liep vorige week in het oefenduel met VVIJ een spierscheuring in het bovenbeen op en even werd gevreesd voor een langdurige absentie. De middenvelder hoopt zelf echter tegen XerxesDZB weer van de partij te zijn. Een echo moet komende week voor meer duidelijkheid zorgen. Schreuder kan in Rotterdam sowieso weer over Langeveld en De Lange beschikken.

Katwijk – Smitshoek 3-1 (2-1). 13. Stam 1-0, 34. Rijnink 2-0, 44. Richard 2-1, 87. Van Oijen 3-1.

Katwijk: Koroglu; Van Dam, Rijnink, Stam, De Jel; Lettinga, Hamdi (66. Van Oijen), Guijt; Jongeneelen, Leonard (75. Sterling) en Mengerink (88. Spierdijk).

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO