Quick Boys-trainer Ted Verdonkschot eiste een reactie van zijn spelersgroep na de beschamende thuisnederlaag tegen Kloetinge en die kwam er. Zijn ploeg won met speels gemak bij hekkensluiter FC ’s-Gravenzande (4-2). Smet op de zege was het geblesseerd uitvallen van Ronnie Verplancke en Milan Hoek.

De stoom kwam vorige week uit zijn oren. Verdonkschot was onthutst over de thuisnederlaag tegen Kloetinge. Hij kondigde maatregelen aan. Maandag ging de selectie om de tafel en werd in een groepsgesprek de waarheid verteld. Daarbij vielen harde woorden, vertelde Henry Opoku. ,,Maar dat moest ook”, stelde de rechtsachter.

De door Verdonkschot aangekondigde maatregelen kwamen er. Hij slachtofferde drie spelers, waarbij de naam van Maarten Woudenberg het opvallendst was. De Volendammer is immers de aanvoerder van Quick Boys. Ook Mike Ruijter en Jeroen Ketting moesten op de bank plaatsnemen.

Opoku was één van de drie nieuwe gezichten in de basiself, samen met Thom de Vries en Tommy Bekooij. Verdonkschot weigerde over de mutaties tekst en uitleg te geven. ,,Ik heb dat de jongens van de week uitgelegd, maar dat blijft iets tussen ons. Dat ga ik jou niet vertellen. Maar dat ik niet tevreden over ze was, lijkt me duidelijk.”

Dramatisch begin

Alle goede bedoelingen ten spijt, Quick Boys begon dramatisch aan de wedstrijd. Opoku werd verrast door een lange bal en toucheerde zijn inmiddels doorgebroken directe tegenstander. De rechtsback mocht niet klagen met geel. Uit de daaruitvolgende vrije trap viel de 1-0. Doelman Martijn de Zwart was kansloos op de inzet van Jasper van Dijk, die van richting werd veranderd.

Een zichtbaar aangeslagen Quick Boys kwam vervolgens maar moeizaam in zijn spel. Pas halverwege het eerste bedrijf nam het Katwijkse aanvalsspel aan overtuigingskracht toe. Een opsteker was de schitterende 1-1 van Anthony Bentem. De mee opgekomen verdediger kopte een voorzet bekeken over doelman Danny Koning heen. Even later zorgde Thom de Vries uit een rebound voor de 1-2.

In de tweede minuut van de tweede helft leek Tommy Bekooij de wedstrijd te beslissen: 1-3. Quick Boys liet vervolgens na de score verder op te voeren. Van de thuisploeg werd vrijwel niets meer vernomen, maar toch viel tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Na diverse onopletendheden in de Quick Boys-defensie scoorde Yuri Westhoff. In gevaar kwam de zege voor de bezoekers geen moment. Vier minuten voor tijd kopte de ingevallen Woudenberg de 2-4 binnen. Philippe den Hartog had de driepunter nog meer glans kunnen geven. Maar na een fantastische aanval schoot de ijverige rechtsbuiten onrustig naast.

Verplancke en Hoek

Een smet op de zege was het uitvallen van Verplancke en Hoek, met op het eerste gezicht flinke blessures. ,,Met name voor Milan ziet het er niet goed uit. Ik vrees voor schade aan de banden”, zei Verdonkschot. Quick Boys mist al Yordi Teijsse en kan het zich eigenlijk niet permitteren nog meer spelers voor langere tijd in de ziekenboeg te krijgen. Zo breed is de selectie immers niet.

Verplancke viel na twintig minuten uit en Verdonkschot nam vervolgens een opvallende beslissing. Hij liet erkende middenvelders als Woudenberg en Jesse Driebergen op de bank en bracht Jaap van der Plas, de laatste jaren vleugelaanvaller van beroep. ,,Jaap speelt in het tweede ook centraal op het middenveld en doet dat verdienstelijk. Hij heeft er vroeger ook altijd gespeeld, maar eigenlijk noodgedwongen is hij uiteindelijk op de flanken beland”, stelde Verdonkschot. Na een onwennig begin groeide Van der Plas zichtbaar in zijn rol. Hij scoorde een dikke voldoende.

Al met al keek Verdonkschot tevreden terug. ,,Het belangrijkste van vandaag was dat er een echt team stond. De wil om voor elkaar te werken was er. Voetballend kan het allemaal nog veel beter, maar de instelling was prima. Daar begint het mee.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude