Quick Boys liep zaterdag tegen ASWH tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan. De Katwijkers zijn nog zoekende naar de juiste vorm en moeten oppassen niet te ver achterop te raken. ,,De ervaren jongens moeten nu opstaan”, stelt trainer Ted Verdonkschot.

Zes punten is nu het verschil met koploper Katwijk. Absoluut nog geen onoverkomelijk verschil, maar zorgelijk is het spel. Zaterdag werden de blauw-witten door het thuispubliek op een fluitconcert getrakteerd.

Aanvoerder Maarten Woudenberg zag het misgaan. ,,Voor de rust ging het nog wel, maar na de thee was het heel slecht. We voetbalden niet meer, leverden heel veel ballen in. Ook alle tweede ballen waren voor ASWH. Dat komt omdat we niet goed stonden en dat is weer een gevolg van het vele balverlies. De gaten werden te groot op het middenveld, daardoor konden we het niet meer belopen. We spelen natuurlijk heel aanvallend, maar komen in de omschakeling soms een mannetje tekort. Misschien is het een idee om deze week eens over de bezetting te praten.”

Is het niet een idee om de ervaren Harry Zwarthoed meer in de as te laten spelen? De laatste duels speelde de Volendammer meer aan de rechterkant. Verdonkschot legt uit. ,,Het is een keuze tussen hem en Thom. Harry is een loper, net zoals Yordi (Teijsse). Dan zou je met een balvaste spits zoals Jeroen Ketting spelen. En hij moet het natuurlijk wel laten zien.”

Iets aparts

Hoe kon zaterdag gebeuren? Woudenberg: ,,Dat is de moeilijkste vraag in het voetbal. Dat kan ik zo niet zeggen. Laten we hopen dat het een foutje was. Vorig jaar begonnen we ook matig en kwamen we ook terug. We moeten niet gaan denken dat we het redden op alleen maar kwaliteit, want dan ga je de boot in. Dat zag je tegen Rijnvogels. Wij gaven 100 procent, maar zij misschien wel 150 procent. Dat moeten we beseffen. Op basis van kwaliteit hoor je daar te winnen, maar dat zegt niks.”

Verdonkschot: ,,We moeten er mee om kunnen gaan dat alle ploegen van ons willen winnen. Ik miste de echte wil om te winnen tegen Rijnvogels en ook in de tweede helft tegen ASWH.”

Woudenberg haalt ook het grote verloop in de spelersgroep aan. ,,Dat is deels niet uit weelde. We wilden eigenlijk verder bouwen op vorig seizoen, maar als jongens als Anton den Haan, Niels van Veen, Bart Freke, David Almeida en Reinhard Breinburg vertrekken, ga je al. En als Joost Kuhlmann lager gaat spelen en Derek van der Plas stopt, moet je toch verse krachten halen. Ik begrijp overigens Anton en Niels volkomen. Had het ook gedaan, als je weinig speelt. Maar dat zijn factoren waar je geen vat op hebt.”

Lichter en fitter

Woudenberg zelf manifesteert zich in z’n tweede jaar op Nieuw Zuid duidelijk beter dan vorig seizoen. De aanvoerder haalt weer zijn niveau dat hij ook bij Spakenburg liet zien. ,,Ik voel me ook een stuk fitter dan vorig seizoen. Ben ook iets lichter. Het kan altijd beter. De overstap van de Topklasse naar de Hoofdklasse kostte ook wat tijd.”

Verdonkschot benadrukt- ondanks de teleurstellende start – ook genoeg goede dingen te hebben gezien. ,,Maar we zijn er nog niet. We moeten onze visie blijven volgen. We hebben een jong team waar nog veel rek in zit, maar dat moet er wel een keer uitkomen. De ervaren jongens moeten nu opstaan.”

Woudenberg: ,,Tegen Katwijk wordt het ouderwets aanhaken of afhaken. Als we verliezen is het nog niet voorbij, maar wordt het heel lastig.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels