SJC boekte vandaag een zwaarbevochten zege op SO Soest. Het werd op de Lageweg 2-1, goed voor de derde overwinning op rij. ,,Over de gehele wedstrijd gezien is het terecht, maar we hebben het ons onnodig moeilijk gemaakt”, zei matchwinner Mike Verhoek. De Noordwijker kopte op aangeven van Roy Beijer de winnende binnen.

Verhoek zag SJC sterk openen en een vroege voorsprong nemen via Jordy Groot. ,,In de eerste helft speelden we een stuk beter dan zij”, vertelt Verhoek. ,,Een beetje ongelukkig viel de 1-1. Ik schoot de bal tegen de rug van Tom van Ruiten en met een steekpass kwamen zij vervolgens vrij voor onze keeper.” De 1-1 ruststand deed dan ook geen recht aan de veldverhoudingen. ,,Zij zijn eigenlijk maar één of twee keer gevaarlijk geweest, terwijl wij vijf of zes goede kansen kregen.”

In de tweede helft was SJC voornemens om orde op zaken te stellen. ,,We hebben tot de 2-1 ((van Verhoek zelf) heel goed gespeeld, maar de bal wilde er eerst niet in. Toen we eenmaal op 2-1 waren gekomen, kregen we het moeilijk. Zij gingen 1 op 1 spelen en pompten alles lang naar een spits van twee meter. We hebben vanaf dat moment alleen maar achteruit gelopen. We kregen nog wel de grootste kans, maar Dandy Steenvoorden kwam ongelukkig uit met zijn passen en schoot vlak voor de lijn naast.” Die misser brak SJC uiteindelijk niet op.

Met de derde driepunter op rij begint SJC’s achtervolging op de bovenste ploegen serieuze vormen aan te nemen. ,,Twee weken geleden speelden we tegen Elinkwijk erg goed. Vorige week tegen De Forresters hebben we eigenlijk een beetje gemazzeld. Vandaag speelden we tot de 2-1 ook gewoon goed. Omdat we verzuimden afstand te nemen, hebben we het ons onnodig moeilijk gemaakt. Maar we hebben (weer) gewonnen en gaan met vertrouwen volgende week naar de koploper De Meern.”

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude