SJC boekte vandaag een zwaarbevochten zege op SO Soest. Het werd op de Lageweg 2-1, goed voor de derde overwinning op rij. ,,Over de gehele wedstrijd gezien is het terecht, maar we hebben het ons onnodig moeilijk gemaakt”, zei matchwinner Mike Verhoek. De Noordwijker kopte op aangeven van Roy Beijer de winnende binnen.

Verhoek zag SJC sterk openen en een vroege voorsprong nemen via Jordy Groot. ,,In de eerste helft speelden we een stuk beter dan zij”, vertelt Verhoek. ,,Een beetje ongelukkig viel de 1-1. Ik schoot de bal tegen de rug van Tom van Ruiten en met een steekpass kwamen zij vervolgens vrij voor onze keeper.” De 1-1 ruststand deed dan ook geen recht aan de veldverhoudingen. ,,Zij zijn eigenlijk maar één of twee keer gevaarlijk geweest, terwijl wij vijf of zes goede kansen kregen.”

In de tweede helft was SJC voornemens om orde op zaken te stellen. ,,We hebben tot de 2-1 ((van Verhoek zelf) heel goed gespeeld, maar de bal wilde er eerst niet in. Toen we eenmaal op 2-1 waren gekomen, kregen we het moeilijk. Zij gingen 1 op 1 spelen en pompten alles lang naar een spits van twee meter. We hebben vanaf dat moment alleen maar achteruit gelopen. We kregen nog wel de grootste kans, maar Dandy Steenvoorden kwam ongelukkig uit met zijn passen en schoot vlak voor de lijn naast.” Die misser brak SJC uiteindelijk niet op.

Met de derde driepunter op rij begint SJC’s achtervolging op de bovenste ploegen serieuze vormen aan te nemen. ,,Twee weken geleden speelden we tegen Elinkwijk erg goed. Vorige week tegen De Forresters hebben we eigenlijk een beetje gemazzeld. Vandaag speelden we tot de 2-1 ook gewoon goed. Omdat we verzuimden afstand te nemen, hebben we het ons onnodig moeilijk gemaakt. Maar we hebben (weer) gewonnen en gaan met vertrouwen volgende week naar de koploper De Meern.”

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)