Het bestuur van Quick Boys is met een verklaring gekomen na de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd IJsselmeervogels – Quick Boys. Vandalen gooiden zware rookbommen op het kunstgrasveld, waarna een enorme rookontwikkeling ontstond en paniek onder een gedeelte van de toeschouwers. Via een officieel statement op de eigen site distantieert de Katwijkse club zich van deze ongeregeldheden.

De wedstrijd werd na het incident dertig minuten stilgelegd. Vanwege de grote hoeveelheid aan rook kregen mensen moeite met ademhalen en ontstond er tumult in het Quick Boys-vak. Omdat mensen de verstikkende rook wilden ontvluchten werden er volwassenen en kinderen tegen een stalen hek aan gedrukt. Daarbij zijn verder overigens geen gewonden gevallen.

Daarnaast heeft het kunstgrasveld van IJsselmeervogels flinke schade opgelopen. Quick Boys denkt dat het om duizenden euro’s gaat. ,,Omdat ieder weldenkend mens begrijpt dat er een absolute grens is overschreden met het in levensgevaar brengen van mensen en het toebrengen van forse schade bij een andere club zal het bestuur zeer daadkrachtig optreden tegen de daders”, valt er te lezen op de site van de derdedivisionist.

Geroyeerd
Het bestuur wil de schade verhalen op de supporters die de rookbommen hebben gegooid en zullen alle juridische middelen inzetten om het uiteindelijk ook bij de verdachten te kunnen innen. Het wangedrag van de personen zal worden aangekaart bij de tuchtcommissie en Quick Boys zal die commissie het advies geven voor een zeer lang sportparkverbod voor thuis- en uitwedstrijden. Als de verdachte personen lid zijn van de club, dan zullen ze ook geroyeerd worden.

Quick Boys betreurt het dat de goeden moeten lijden onder de kwaden en vindt het intens jammer dat de club door dit incident geschaad wordt.

Foto: Leo Schrama

Beelden incident na 55 seconden (Beelden: Omroep West)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)