VVSB heeft nog niet vast kunnen stellen wie zich schuldig heeft gemaakt aan racistische opmerkingen richting het adres van een speler van IJsselmeervogels in de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Dat laat de club weten via een verklaring op de eigen website. 

Het duel in de Tweede Divisie werd zaterdag gestaakt door scheidsrechter Thom Winkel, nadat supporters racistische dingen riepen naar spelers op het veld. Omdat de supportersgroepen van zowel VVSB als IJsselmeervogels op de plek van het voorval stonden, was nog niet meteen duidelijk wie hier verantwoordelijk voor was/waren.

Afstand nemen
De club legt in de verklaring uit dat het een rapport heeft opgemaakt richting de KNVB en daarvoor een verslag heeft ontvangen van de Hoofd Steward en de supportersgroep FC Bavone. De supportersgroep bevestigt er niks mee te maken te hebben en neemt afstand van de opmerkingen. Ook de aanwezige stewards gaven aan niks te hebben waargenomen.

De conclusie is dat er geen sprake is geweest van enige vorm van spreekkoren, maar dat een individu een kwetsende opmerking heeft geplaatst. In de verklaring neemt VVSB nogmaals afstand van elke vorm van racisme. De club betreurt het zeer dat er een wedstrijd om een dergelijke reden is stilgelegd op sportpark De Boekhorst.

Archieffoto: Tino Stulen

Lees ook: ‘VVSB doet onderzoek naar racistisch incident’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 23 feb.
Scheveningen14.30VVSB
Noordwijk14.30ASWH
Jong FC Groningen14.30FC Lisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC
Quick Boys15.00Harkemase Boys
De Dijk15.00SJC
Jong Vitesse15.30Katwijk
Rijnsburgse Boys15.30Spakenburg
Zo. 24 feb.
Hillegom14.00Zaanlandia
ROAC14.00Teylingen
Foreholte14.00ESTO