VVSB heeft nog niet vast kunnen stellen wie zich schuldig heeft gemaakt aan racistische opmerkingen richting het adres van een speler van IJsselmeervogels in de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Dat laat de club weten via een verklaring op de eigen website. 

Het duel in de Tweede Divisie werd zaterdag gestaakt door scheidsrechter Thom Winkel, nadat supporters racistische dingen riepen naar spelers op het veld. Omdat de supportersgroepen van zowel VVSB als IJsselmeervogels op de plek van het voorval stonden, was nog niet meteen duidelijk wie hier verantwoordelijk voor was/waren.

Afstand nemen
De club legt in de verklaring uit dat het een rapport heeft opgemaakt richting de KNVB en daarvoor een verslag heeft ontvangen van de Hoofd Steward en de supportersgroep FC Bavone. De supportersgroep bevestigt er niks mee te maken te hebben en neemt afstand van de opmerkingen. Ook de aanwezige stewards gaven aan niks te hebben waargenomen.

De conclusie is dat er geen sprake is geweest van enige vorm van spreekkoren, maar dat een individu een kwetsende opmerking heeft geplaatst. In de verklaring neemt VVSB nogmaals afstand van elke vorm van racisme. De club betreurt het zeer dat er een wedstrijd om een dergelijke reden is stilgelegd op sportpark De Boekhorst.

Archieffoto: Tino Stulen

Lees ook: ‘VVSB doet onderzoek naar racistisch incident’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)