,,Ik was er om drie uur al klaar mee. Toen moest de wedstrijd nog beginnen.” Kagia-trainer Anton Wijsman was na afloop van het duel tegen NSV ’46 op zijn zachtst gezegd not amused. Dan zou je denken dat hij ontevreden over zijn eigen ploeg was, maar die speelde over het algemeen prima voetbal. Nee, het lag anders. De coach vrat zichzelf op over de leidsman, die veel te laat in Noorden arriveerde en de bepalende factor van de wedstrijd was.

Trainers en scheidsrechters zijn niet altijd de grootste vrienden, maar ’s avonds was het ongeloof bij de trainer nog te horen in zijn stem. Zoals Wijsman het verwoordde was zijn zaterdagmiddag al snel naar de gallemiezen. ,,We hadden eigenlijk om 15.00 uur moeten beginnen, maar dat werd kwart voor vier. Constant bleven we in het ongewisse. Hij zei dat hij er binnen een kwartier zou zijn, maar ook dat bleek niet waar. Als je tot drie keer toe opnieuw warm moet gaan lopen, de keeper in moet schieten, dan is het leuke en het fijne er wel van af.”

Praten
Afijn, om kwart voor vier kon er uiteindelijk afgetrapt worden. Maar nadat de arbiter al te laat was gekomen, liet hij volgens Wijsman de sfeer op het veld dalen tot het nulpunt. ,,Kagia en NSV kunnen het altijd heel goed met elkaar vinden. De sfeer is altijd goed. Normaal gesproken reflecteer ik alles terug op mijn eigen team, maar hij maakte er echt een potje van. Hij heeft zeven gele kaarten gegeven voor praten. En dat was geen vloeken, maar gewoon ‘kom op scheids’. Een speler van NSV kreeg er zelfs twee keer geel voor. Daarnaast mochten we geen opmerkingen maken over het feit dat hij te laat was. Anders zou hij het duel staken. Het was echt onvoorstelbaar. Beide ploegen wilden gewoon lekker een potje ballen.”

Aanvaller Rens Lamboo deelde de mening van zijn trainer. ,,Ik heb werkelijk nog nooit zoiets meegemaakt. Het was echt een drama. Hij maakte rare beslissingen, en floot ongeveer vijf minuten voor tijd af. Al wil ik de schuld van het wat teleurstellende resultaat niet in de schoenen van de scheids schuiven. Wij hadden onze kansen gewoon af moeten maken.”

Veel negatiefs dus over de scheidsrechter. Toch kon de oefenmeester gelukkig wel wat lichtpuntjes opnoemen over het voetbal van Kagia. Het spel was, zoals de afgelopen weken, helemaal niet slecht. Er werden leuke combinaties gemaakt, er werden kansen gecreëerd, maar het net kon niet gevonden worden. De laatste pass, dat is op dit moment het grootste struikelblok. ,,Het is een beetje het verhaal van de afgelopen weken. Doeltreffend zijn we momenteel niet. Als je dat wel bent, dan kan je wat verzachtende middelen inzetten om de tweede helft rustiger uit te spelen. Het team is gewoon op.”

Tweede Klasse
En zo lijkt het behalen van de nacompetitie een steeds moeilijker verhaal te worden. Het verschil met nummer twee Reeuwijk bedraagt met nog drie duels te gaan vijf punten. Mocht Kagia naast de nacompetitie en eventuele promotie grijpen, dan is dat toch wel jammer te noemen. Vorige week speelden de Kagianen voor de Koetshuis Cup tegen zondageersteklasser FC Boshuizen. Een voetballende ploeg. Dat soort teams kom je in de Tweede Klasse meer tegen dan in de Derde Klasse. Met het voetballende vermogen van Kagia is namelijk niets mis.

NSV ’46 – Kagia 0-0 (0-0).

Kagia: S. Goudriaan, Timmermans, Driessen, Robelus, Hogewoning (65. Meulenbroek), Imanse, M. Zonneveld, Van der Schinkel, Van Kesteren, Lamboo, Ligtenberg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen