De ongeslagen status van Foreholte is ten einde gekomen. Vorige week overtuigden de rood-witten nog door eenvoudig RVC ‘33 aan de kant te zetten met een 4-1 overwinning. Afgelopen zondag leek Foreholte weer uit te halen tegen laagvlieger Groeneweg. De mogelijkheden op een ruime overwinning lagen er, maar werden niet gegrepen. Na een eerste helft vol gemiste kansen voor Foreholte ging Groeneweg er toch nog met de winst vandoor, door in de slotseconden van de wedstrijd de 2-1 binnen te werken.

,,Het klinkt misschien raar, maar we hebben de wedstrijd in de eerste helft eigenlijk verloren’’, sprak IJzendoorn na de wedstrijd. ,,We kregen in de eerste helft drie á vier keer honderd procent kansen. Als daar zo slordig mee wordt omgegaan, blijf je op een marge van één doelpunt zitten. Dan kan je natuurlijk een keer een doelpunt tegen krijgen.’’

Waar Foreholte vorige week met de rust al comfortabel op een 3-0 voorsprong stond, bleef het tegen Groeneweg steken op een 0-1 ruststand. De bezoekers kwamen meerdere malen uitstekend voor het doel van doelman Niels Heijkoop, maar waren slordig in de afronding. Het werd toch 0-1 in de 24e minuut door een doelpunt van Rik Grondel. De aanvaller werd een beetje gelukkig in stelling gebracht. Een voorzet van Christiaan Guijt kwam terecht op het hoofd van een speler van de thuisploegen via hem rolde de bal voor de voeten van de vrijstaande Grondel. Die wist daar wel raad mee, 0-1.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Foreholte. De voorsprong was er, kansen werden gecreëerd en de tegenstander werd niet gevaarlijk. Na de rust gaf de ploeg van IJzendoorn dit geheel uit handen.

,,Er veranderde niet veel. Bij ons niet, maar ook zij bleven in dezelfde formatie staan. Zij gaven alleen veel meer gas dan in de eerste helft’’, vertelde IJzendoorn. Het initiatief kwam in de tweede helft geheel bij de thuisspelende partij te liggen. Waar Foreholte in de eerste helft kans op kans had, moest het nu toekijken hoe Groeneweg meerdere malen het doel van de bezoekers opzocht. Foreholte kwam een aantal keer gelukkig weg toen de paal, de lat of doelman Matthijs Guijt in de weg stonden.

Omschakeling
In de 52e minuut kwam Groeneweg toch op gelijke hoogte. Vanuit de omschakeling sloegen de Zevenhuizers toe. De mee opgekomen verdediger Thomas Breugem liep na een steekpas vanuit het middenveld eenvoudig door op doelman Guijt en rondde rustig af, 1-1.

De wedstrijd leek, ondanks de enorme hoeveelheid kansen van beide kanten, te gaan eindigen in een gelijkspel. Een fout bij verdediger Oscar Arroyo zorgde ervoor dat Groeneweg alsnog de 2-1 binnenschoot en zo de drie punten in Zevenhuizen hield.

,,Dit is heel zuur ja. Ik baal sowieso als ik verlies, maar als je bij een tegendoelpunt betrokken bent dan reken je het jezelf wel aan. Maar zoals de trainer ook al zei hadden we de wedstrijd in de eerste helft al moeten beslissen. Groeneweg had in de eerste helft geen kans. Het had 0-3 kunnen staan. Wij moesten in de tweede helft toch meer risico’s nemen om de wedstrijd dan alsnog te kunnen winnen. Toen vielen er ruimtes. We hebben deze wedstrijd vandaag als team verloren’’, sprak Arroyo na afloop.

Zwaar teleurgesteld
IJzendoorn was na afloop niet te spreken over de manier waarop zijn ploeg de punten alsnog uit handen gaf. ,,We zijn zwaar teleurgesteld over het slechte spel in de tweede helft. Toch vond ik dat wij de greep nog aardig op de wedstrijd hadden. Ze kregen aardig wat kansen, maar wij aan het einde ook. Sejad Navabi viel goed in en schoot nog een keer op de lat, maar ook Christiaan Guijt had nog een honderd procent kans. Op een geven moment ging het op en neer in de eindfase. We hadden genoeg de kans om de wedstrijd alsnog naar ons toe te trekken. Zij maken hem uiteindelijk wel. Een goal die overigens nieteens goedgekeurd had mogen worden. Die jongen stond gewoon buitenspel. En dat was niet de eerste keer dat de arbiter onze grensrechter negeerde.”

,,Oscar maakte daaruit het beslissend slippertje en dat is het gelijk een tegendoelpunt”, vervolgt IJzendoorn. ,,Maar het is een grotere fout als je voorin drie á vier honderd procent kansen om zeep helpt. En de manier waarop soms ook. Ballen zo slap inschieten. Dan leg je niet heel je ziel en zaligheid in zo’n bal. Dat kan ik iemand dan wel heel kwalijk nemen. Het blijft voetbal. We kunnen nog zoveel kansen creëren, als ze niet ingaan staan we uiteindelijk alsnog met lege handen. Volgende week wacht Donk, dan kan ik er wel een paar clichés uitgooien maar moeten we ons gewoon weer revancheren’’, sloot IJzendoorn af.

Groeneweg – Foreholte 2-1 (0-1)
24. Grondel 0-1, 52. Breugem 1-1, 90. Grootscholten 2-1

Foreholte: Guijt, Van Dam, O. Arroyo, Spreeuw (80. Van der Zwaan), Den Hollander, Dickhoff, Jongbloed, Bleijswijk, Guijt, Lemmers (72. Navabi), Grondel (72. Brabander)

Tekst: Davy Klaris