Het is nog te vroeg om van een crisis te spreken, maar dat het nog niet draait is een ding dat zeker is op Nieuw Zuid. Op eigen veld verloor Quick Boys met 2-1 van ASWH. De achterstand op koploper Katwijk liep op tot zes punten en inmiddels is ook Ter Leede de ploeg van Ted Verdonkschot voorbijgegaan. 

,,We gaven de tegentreffers te makkelijk weg. We waren niet resoluut genoeg met ingrijpen”, sprak Verdonkschot. De oefenmeester zag het vooral na rust misgaan. ,,We konden de bal niet meer in de ploeg houden. Vooral achterin ging het fout. Daar kwam de onrust vandaan. We schoten alles blind naar voren, terwijl we vaak alle tijd hadden om in te spelen. En als we dan de bal hadden, stonden de buitenkanten veel te diep, waardoor ze niet meer aanspeelbaar waren.”

Eenzelfde scenario als vorig seizoen lijkt zich aan te dienen voor de Katwijkers. Ook toen verloor de ploeg in de beginfase veel punten. Quick Boys kwam vervolgens op toeren, maar bleek in het begin teveel verloren te hebben. Ook nu moet de ploeg op jacht en is Katwijk de prooi waar op gejaagd moet worden. ,,We moeten niet naar Katwijk kijken, maar naar onszelf”, zei Verdonkschot. ,,Al kijkt de buitenwacht daar natuurlijk wel naar.”

Zorgwekkender dan de kloof van zes punten is de staat waarin het elftal verkeerd. Dat zal mede te maken hebben met de vele wisselingen die Verdonkschot per duel doorvoert. Ten opzichte van vorige week tegen Rijnvogels stonden er vier nieuwe namen in de basisopstelling. Phillippe den Hartog en Thom de Vries waren weer fit en ook Mike Ruijter en Jesse Driebergen mochten starten ten koste van Henry Opoku en Milan Hoek.

Slecht

Het hielp de blauwwitte formatie niet veel. Hemeltergend slecht was het namelijk wat de thuisploeg tegen ASWH op de mat legde. Er zat vanaf het begin totaal geen lijn in het spel en overleg leek ver te zoeken. Ballen werden veelal blind naar voren gespeeld, wat steevast resulteerde in balverlies. Ook de durf en de lef ontbrak getuige de vele ballen die werden teruggespeeld op doelman Martijn de Zwart.

De bezoekers uit Hendrik Ido Ambacht, die dit seizoen de Supercup grepen door Spakenburg met 4-1 van het veld te vegen, vonden elkaar gemakkelijker en speelden verzorgder voetbal. De ploeg van Michel Langerak wil net zoals Quick Boys dolgraag naar de Topklasse, maar kende met zes punten uit vijf duels een magere start van de competitie.

Toch leek de middag te kantelen in het voordeel van de gastheren. Jaap Van Duijn frommelde zich vlak voor rust tot twee keer toe met alle geluk van de wereld langs de verdedigers van ASWH. Het stiftje over doelman Stef Doedee was vervolgens fraai: 1-0.

Gelijkmaker

De treffer leek Quick Boys goed te doen, want de eerste fase na de thee kreeg het meer grip op het duel. De 1-1 van ASWH kwam dan ook compleet uit de lucht vallen. Alex van Dommelen ging over het been bij Gerard Aafjes en de scheidsrechter kon niet anders dan naar de stip wijzen. Broer Michael liet vervolgens De Zwart kansloos: 1-1.

De bezoekers voelden zich gesterkt door de gelijkmaker en Quick Boys verviel weer in de fout van de eerste helft. Ballen werden zomaar ingeleverd en de vrije man werd nauwelijks meer gevonden. De onrust achterin werd groter en groter. Een treffer van ASWH leek slechts een kwestie van tijd. Uiteindelijk duurde het tot twee minuten voor tijd. Jesper van den Bosch zette op het middenveld zelf de combinatie op en mocht in de zestien vrij aanleggen. De middenvelder joeg het leer hard en hoog in de touwen. Onder een striemend fluitconcert verliet de thuisploeg het veld.

Verdonkschot had daar geen moeite mee. ,,Dat mag, want het was gewoon niet goed. Alleen speelden we niet tegen de eerste de beste ploeg. ASWH is kampioenskandidaat. Zij hebben veel ervaring en dat merkte je, zeker naar het einde toe. Ze zijn daar verder in dan wij.”

Quick Boys – ASWH 1-2 (1-0). 40. Van Duijn 1-0, 68. M. van Dommelen 1-1, 88. Van den Bosch 1-2

Quick Boys: De Zwart, Bentem, Ruijter, Aafjes, Derlagen, Woudenberg, Driebergen (90. Ketting), (75. Zwarthoed), De Vries, Van Duijn, Teijsse, Den Hartog (74. Verplancke)

Tekst: Tom van der Wilt

Archieffoto: Hans van Duijn

Samenvatting Quick Boys TV


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels