In de derby tussen Foreholte en SV Hillegom stonden twee ploegen tegenover elkaar die beide strijdlustig waren. Foreholte moest punten behalen om lijfsbehoud veilig te stellen, terwijl SV Hillegom nog stiekem hoop had op de titel.

Uiteindelijk schoot zowel Foreholte als Hillegom vrijwel niets op met de 0-2-eindstand. Foreholte moet na de nederlaag volgende week bij Delft nog volle bak om de nacompetitie te ontlopen en ondanks de overwinning is de hoop op de titel voor SV Hillegom vervlogen. Koploper Laakkwartier wist met 0-2 te winnen van RKDEO en kroonde zich hiermee officieel tot kampioen van de  Tweede Klasse C.

Het geloof in de titel was voorafgaand aan de wedstrijd nog aanwezig bij SV Hillegom-trainer Bas Naber, maar viel toch in duigen. ,,Door het verlies vorige week bij Laakkwartier gaven we de titel uit handen. Dan moet je hopen op een misstap en een beetje titelstress bij Laakkwartier. Dat is niet gebeurd. We hebben het zelf laten liggen”, concludeerde Naber na afloop.

Vermakelijk
De verschillende belangen zorgden voor een vermakelijk schouwspel op de Elsgeest. Beide partijen begonnen aanvallend aan de wedstrijd en kansen waren er alom. Al in de zesde minuut kwamen de Hillegommers op voorsprong. Een onbekende doelpuntenmaker zorgde met een mooie lob over doelman Thijs Hoek voor verwarring bij het publiek.

De nummer 9 van SV Hillegom stond niet op het wedstrijdformulier en ook bij vele supporters was de jonge spits niet bekend. A-junior Luuk Buitendijk mocht aantreden om de geblesseerde Nick van Staveren te vervangen en greep die kans met beide handen aan. Naber: ,,We misten vandaag aardig wat spelers en daardoor moesten we puzzelen. Uiteindelijk stonden we dan met twee A-junioren in het veld [Joris van Dongen viel in] en die hebben het uitstekend gedaan. Luuk maakte zelfs heel knap de 0-1’.’

Ruigrok                                    SV Hillegom-keeper Daan Ruigrok keepte een sterke wedstrijd

Na de 0-1 kwam Foreholte bijna direct weer op gelijke hoogte. Een schot van Jelle Geerlings raakte de paal. Vervolgens moest er door de Voorhouters worden toegekeken hoe aanvoerder Jeroen Dedel knap na een individuele actie gemakkelijk en zeer koel raak schoof: 0-2.

Rood
Na de drinkpauze liepen de gemoederen een aantal keer hoog op. Dit leidde zelfs tot een rode kaart voor SV Hillegom. Een paar minuten eerder ontstond er al commotie na een mislukte omhaal die Hillegom verdediger Tom Tebbens vol in het gezicht raakte. De scheidsrechter bestrafte het incident niet, maar trok in de 35ste minuut wel de rode kaart voor Mitchell van der Paard. De middenvelder ging hard door op het been van zijn tegenstander,

Volgens Foreholte-trainer Marcel IJzendoorn was rood terecht, volgens Naber toch iets te zwaar gestraft. ,,Het was een overtreding en Mitchell ging er wat wild in, maar hij raakte ook de bal. In datzelfde duel kreeg hij iets eerder ook een elleboog in zijn gezicht die door de scheidsrechter niet werd gezien. Vandaar dat hij zijn hoofd een beetje verloor en te hard doorging”, aldus Naber.

Na de rode kaart was het voor Foreholte zoeken naar een doelpunt. Dat die vervolgens uitbleef, zorgde voor frustratie bij IJzendoorn. ,,Na die rode kaart speelden we met een extra man op het middenveld. Er werd meer druk gezet en dat lukte redelijk. Maar dan moet je natuurlijk nog wel scoren. We hebben in de tweede helft geloof ik vier à vijf honderd procent kansen gecreëerd. Hij wilde er maar gewoon niet in.’’

Tank leeg
Voor Hillegom was het in de tweede helft uiteindelijk zoeken naar de eenzame Dedel en de voorsprong vasthouden. Aan het einde van de wedstrijd was bij iedereen de tank leeg door het hete (voetbal)weer. Kansen kwamen er nog over en weer, maar de 0-2 score bleef op het scorebord.

Ondanks de gemiste kansen was IJzendoorn toch positief over de inzet van zijn ploeg en het perspectief voor de laatste wedstrijd, om dan het broodnodige punt te behalen. ,,Het team heeft weer alles gegeven. Het resultaat is minder, maar ik moet ze een compliment geven voor hun strijdlust. Volgende week wacht DVV Delft en daar moeten we dan een punt gaan pakken. Zij hebben zich al veiliggespeeld en dat maakt misschien nog een verschil, maar aan het eind van het liedje moet je het gewoon zelf doen en van je eigen kracht uitgaan.’’

Voor Naber is het doel om met SV Hillegom met een zo goed mogelijk gevoel de nacompetitie in te gaan. Zondag wacht eerst nog BMT. ,,Natuurlijk hadden we het liefst kampioen geworden, maar uiteindelijk moet je ook blij zijn met het behalen van de nacompetitie. We hebben vandaag weer een goed resultaat geboekt. Op basis daarvan kunnen we nu tevreden zijn.’’

Foreholte – SV Hillegom 0-2 (0-2) 6. Buitendijk 0-1, 24. Dedel 0-2

Rode kaart: 35. Mitchel van de Paard

Foreholte: Hoek, Vincenten (75. Stavleu), O. Arroyo, Vlasveld (69. Spreeuw), Wiering, Dickhoff (86. Brabander), Guijt, Bleijswijk, T. Arroyo, Geerlings, Grondel

SV Hillegom: Ruigrok, Van de Berg, Tebbens, Van Saase, Van de Neut, Van de Paard, Sobhi, Pijpers, Buitendijk (61. Van Dongen), Ryan (65. Schoneveld), Dedel

Tekst: Davy Klaris