Rijnsburgse Boys heeft de eerste seizoenhelft in mineur afgesloten. Tegen een directe concurrent om plaatsing bij de eerste zeven, en dus een ticket voor de Tweede Divisie, ging de ploeg in het laatste kwart van de wedstrijd keihard onderuit tegen DVS ‘33: 0-4. Daarna werd ook nog eens bekend dat Niek Oosterlee na zeven seizoenen de club gaat verlaten. Al met al was het een inktzwarte middag voor de Uien. ,,We hebben teveel spelers die hun niveau niet halen.”

Verwarring alom op de Middelmors na afloop. Het gerucht dat er wellicht gebroken ging worden met trainer Niek Oosterlee gonsde al op de tribune, maar de spelersgroep hoorde het pas na de wedstrijd in de kleedkamer. Daarna vertrok Oosterlee via de achterdeur om meteen in de auto naar huis te stappen. Iets wat bij een ontslag op staande voet misschien te billijken was geweest, maar in de huidige situatie de nodige wenkbrauwen deed fronsen. Voorzitter Ad Hendriksen gaf in de perskamer tekst en uitleg over het vertrek van Oosterlee aan het einde van het seizoen.

Wie Rijnsburg zag voetballen kan bijna niet anders dan concluderen dat het voor alle partijen het beste is dat de wegen scheiden. Vooral voor rust was het niveau, van beide kanten overigens, erbarmelijk. Het leek alsof Rijnsburgse Boys voor het eerst samen speelde en het ontbrak daarnaast aan de nodige bezieling en inzet. Er was niemand die de boel eens op scherp wilde zetten na de zoveelste verkeerde breedtepass.

o
Oosterlee zag het met lede ogen aan, maar greep niet in. Pas na een uur spelen werd de eerste wissel doorgevoerd, terwijl er daarvoor al een man of vijf voor een wissel in aanmerking kwamen. Eigenlijk was alleen centrale verdediger Jeroen Hessing goed voor een voldoende.

De wissel deed de ploeg in eerste instantie goed. Martin van Eeuwijk kwam binnen de lijnen voor Joost Leonard en daardoor ging Jeffrey Vlug weer naar de rechtsbuitenpositie. Het leverde meteen een grote kans op voor Van Eeuwijk. Het was daarna wachten op de 1-0 voor de thuisploeg, maar de goal viel aan de andere kant. Tillema ging er stevig in, maar niet stevig genoeg, en de bal belandde voor de voeten van Kay Velda. Die haalde in één keer uit en klopte Van Nieuwkoop in de verre hoek.

De knak die de tegentreffer ten gevolge had was nog net niet hoorbaar, maar zeker wel zichtbaar. In een ontluisterend tempo werd de ploeg van Oosterlee uit elkaar gespeeld. Binnen het kwartier scoorde ploeg uit Ermelo nog driemaal en daarmee was het echec compleet. ,,Ik had het gevoel dat het steeds beter ging”, zei invaller Van Eeuwijk. ,,We kregen de deksel op de neus bij de 0-1 en daarna viel ook de 0-2 er heel snel achteraan. Toen zag je het helemaal inzakken.”

Frisse wind
Daarna ging het logischerwijs vooral over het vertrek van Oosterlee, maar ook toen ontbrak het heilige vuur bij de meesten: ,,Van de ene kant is het jammer, maar ik denk aan de andere kant dat het misschien wel goed is dat er misschien een frisse wind gaat waaien”, zei aanvoerder Van der Vijver. Ook Van Eeuwijk liet zich uit in soortgelijke bewoordingen: ,, Ja, mij maakt het niet echt uit. Hij zit hier zeven jaar, misschien wil Rijnsburg een keer wat anders. Het belangrijkste is dat we dit seizoen goed afsluiten en de Tweede Divisie gaan halen.”

Over de kansen op een plek bij de eerste zeven was iedereen na afloop eensgezind. Van de Vijver ziet het wel goed komen als mensen na de winterstop hun niveau weer gaan halen. Van Eeuwijk was al iets voorzichtiger: ,,Het zal zwaar gaan worden. We zullen er echt aan moeten gaan trekken, maar dat zal moeten, want deze club wil naar de Tweede Divisie.”

Slechts één iemand sprak uit, wat de rest alleen in lichaamstaal uitstraalde. Joost Leonard zei, napratend in de mixed zone: ,,Ik heb er een hard hoofd in, in die tweede seizoenshelft.” En er was eigenlijk niemand op de Middelmors te vinden die dat stiekem niet met hem eens was.

Rijnsburgse Boys – DVS ’33 0-4 (0-0) 71. Velda 0-1 .73. Van de Groep 0-2, 79. Ahrens 0-3, 86. Akla 0-4

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Tillema, Troost, Hessing, Freke (77. Tol), Vlug, Celen, Van der Vijver, Ignacio, Leonard (60. Van Eeuwijk), Wijks.

Foto’s: Hans Heemskerk

Samenvatting TV West

[youtube id=”eopGZs5lT7c” width=”620″ height=”360″]


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)