SV Hillegom en Teylingen moesten zondag beide in Zoeterwoude aantreden en deden dat met goed gevolg. Hillegom won met 0-3 bij SJZ, terwijl Teylingen door een 3-4 zege bij Meerburg de tweede plek veilig stelde.

Ondanks de 23e competitiezege was Bas Naber niet te spreken. De Hillegom-coach sprak van de slechtste wedstrijd van het seizoen. ,,Een aantal jongens was naar het bloemencorso geweest en dat was te zien. We speelden verschrikkelijk. Maar twee spelers haalden hun niveau, Daan Ruigrok en Mitchell van der Paard.”

Laatstgenoemde bepaalde het slotakkoord, nadat Frank de Groot en Jeroen Dedel eerder doeltreffend waren geweest. Hillegom heeft inmiddels negentig keer gescoord. Naber wil graag de honderd halen. ,,Dat is wel het doel”, aldus de Castricummer. ,,We moeten de laatste twee duels vlammen. Alkmania staat bovenaan in de derde periode en Kickers ’69 vecht nog voor het ontlopen van degradatie. Het is leuk dat die ploegen nog ergens voor spelen.”

Teylingen won in de seizoensouverture met 5-3 van Meerburg. In de return werd een doelpuntje minder gemaakt, maar alsnog gewonnen: 3-4. Teylingen leidde bij rust met 1-2 door goals van Jaap Zwetsloot en Stephan Assendelft. In de tweede helft nam Meerburg een voorsprong, maar door goals van Van der Vlugt en Raymond Dolieslager keerden de Sassenheimers toch met de volle buit huiswaarts. Dat was op basis van de kansenverhouding terecht.

Archieffoto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)