In een zinderende slotfase heeft FC Rijnvogels de overwinning tegen Eemdijk naar zich toe getrokken. In weliswaar geen grootse, maar wel een zeer amusante wedstrijd stonden de Katwijkers tien minuten voor tijd nog met 3-2 achter, maar een fout van de doelman van Eemdijk vlak voor tijd leverde alsnog een gelijkspel op. Althans zo leek het, want in de blessuretijd schoot uitblinker Alljereau Mercera FC Rijnvogels met een weergaloos schot uiteindelijk toch naar de overwinning: 3-4. Daarmee was de ploeg van Dogan Corneille de gelukkigste deze middag, wipt zijn ploeg op de ranglijst over Eemdijk heen en verschaft zichzelf daarmee weer wat lucht deze competitie.

De verenigingen Eemdijk en Rijnvogels kennen de nodige overeenkomsten. Allebei uit een dorp met twee grote ‘broers’. De Rijnvogels spelen voor het tweede jaar op rij in de Derde Divisie, terwijl Eemdijk afgelopen zomer promoveerde. Beide ploegen begonnen wervelend aan de competitie, maar zijn inmiddels wel afgezakt naar de middenmoot.

Op een troosteloos sportpark De Vinken waren aanvankelijk maar weinig toeschouwers te ontdekken. Hoewel Rijnvogels wat comfortabeler aan de bal leek, compenseerde Eemdijk dit met een dosis strijd en fysieke inzet. Verdediger Peter van de Groep van Eemdijk onderstreepte dat met een donkergele kaart in de eerste minuut op de middenlijn. FC Rijnvogels was dusdanig geïmponeerd dat er defensief zo nu en dan fouten werden afgedwongen door de thuisploeg. Dit leverde als vrij snel de 1-0 op voor Eemdijk. Uit een verre ingooi profiteerde Yannick Bouw door in de kluts raak te schieten.

Cadeautjes
De eerste twintig minuten van de eerste helft was Eemdijk de bovenliggende ploeg. Het tweede deel van de eerste helft gold dat voor de bezoekers. De 1-1 op slag van rust van Alljereau Mercera, de welkome huurling van Katwijk, was dan ook een logische.

Na rust hielden de ploegen elkaar in het eerste kwartier in evenwicht, maar je voelde als toeschouwer dan er nog wat te gebeuren stond. Een fraaie aanval vanaf de linkerkant gunde Maarten Reyneveld zijn eerste goal na zijn rentree: 1-2. Geen ingewikkelde goal, maar je moet er wel staan. Enfin, u kent het wel.

Zoals eerder gezegd, Rijnvogels leek het betere van het spel te hebben, maar defensief ging het nog te vaak mis wat Eemdijk ook de nodige kansen verschafte. Was de 1-0 al dubieus, de 2-2 was helemaal een cadeautje. Jordy Hilterman pakt deze dan ook zonder aarzelen uit. Met nog tien minuten op de klok was 2-2 een tussenstand die vriend en vijand wel zou moeten kunnen accepteren, maar het liep anders.

Zinderende slotfase
Met nog tien minuten op de klok haalde Sven Deen uit en passeerde daarmee doelman Pim van der Plas. Daarmee leek de thuisploeg de gelukkigste. Het lukte de thuisploeg echter niet om deze voorsprong vast te houden. Dit kwam ook door een aantal omzettingen van Corneille. Jacco Scholten was net zo gretig als Jordy Hilterman namens Eemdijk en tikte zijn eerste goal (3-3) binnen na geschutter van doelman Jauke Beekhuis. Iets waar de technische staf op gewezen had, want in de wedstrijd tegen grote broer IJsselmeervogels een week eerder was de keeper van Eemdijk ook al bijzonder onzeker.

Wederom leek de tussenstand terecht met alleen nog de blessuretijd te gaan. Maar een geweldig afstandsschot van Alljereau Mercera had zelfs de grootste Europese topkeepers kansloos gelaten: 3-4. Daarmee liet deze wedstrijd zien waarom voetbal toch zo’n verdraaid leuk spelletje is om naar te kijken.

Volgende week wederom een Katwijks-Spakenburgs onderonsje, want dan komt IJsselmeervogels op bezoek op de Kooltuin.

Eemdijk – FC Rijnvogels 3-4 (1-1)
Goals: Aljereau Mercera (2), Maarten Reyneveld en Jacco Scholten 

Tekst: Marcel van der Vijver
Foto: EWLOnline

Lees ook: FC Rijnvogels wint in blessuretijd bij Eemdijk, VVSB onderuit in Volendam


POPULAIRE BERICHTEN