Zoals wel vaker levert een boeiend duel tussen twee ploegen met verschillende spelopvattingen een gelijkspel op. De neutrale toeschouwer kon na de derby tussen Quick Boys en Rijnsburgse Boys ongetwijfeld leven met een puntendeling. Het gevoel na afloop in beide kampen was er toch vooral één van teleurstelling. Bij de thuisploeg zat het chagrijn vooral in het feit dat zij, met name in de eerste helft, lange tijd het betere van het spel hadden maar dit niet wisten om te zetten in doelpunten. De Uien op hun beurt keken dan weer zuur omdat in het laatste kwartier van de wedstrijd een riante 0-2 voorsprong uit handen werd gegeven. Hoe dan ook, de 2-2 einduitslag leverde voldoende gespreksstof op.

Contrast vooraf
Het contrast op voorhand was groot. Los van het verschil aan punten op de ranglijst (17 maar liefst) loopt het bij Quick Boys uitstekend dit seizoen. De titel lijkt weliswaar al vergeven aan Spakenburg, maar het herkenbare voetbal, aangestuurd door Thomas Duivenvoorden, legt de club geen windeieren. Bovenin meedraaien en een visitekaartje met hoofdletters in het bekeravontuur. Het is wel eens onrustiger geweest op Nieuw-Zuid.

De Rijnsburgers daarentegen kennen een zeer turbulent seizoen. Bestuurlijk is het chaos, sportief komt het uit een diep dal. Toch zijn de te overleggen cijfers van “noodgreep” Hein Leliveld behoorlijk uitstekend. Vraag is alleen nog altijd of Leliveld, die wel lekker ligt binnen de groep, qua naam groot genoeg is om ook komend seizoen de scepter te mogen zwaaien. Opvallend was in ieder geval de aanwezigheid van René van der Kooij op Nieuw Zuid. De succestrainer van bekerstuntploeg Hercules kwam vast niet om in de keuken van Duivenvoorden te kijken.

Eerbetoon aan Mr Quick Boys
Het duel zelf stond in het teken van het overlijden van clubicoon Dirk van Duijn. Mr. Quick Boys werd op een indrukwekkende en respectvolle wijze herdacht. Iets waarin Quick Boys zich toch vaak weet te onderscheiden. Geen bonkie-bonkie muziek bij opkomst, maar een rustige versie van Cindy Lauper’s True Colours.

De eerste vijf minuten waren voor de bezoekers wat tot één mogelijkheid leidde in de persoon van Delano Asante. Besluiteloosheid deed deze kans echter verdampen. Daarna nam de thuisploeg het heft in handen. Met verzorgd en langdurig balbezit werd er goed gevoetbald, maar tot niet te missen kansen leidde dit niet. De Uien bleven defensief op de been en wisten het tempo redelijk laag te houden. Sterker nog, de twee grootste kansen waren uiteindelijk voor Dani van der Moot. Zowel een lob als een omhaal waren beide dicht bij een goal.

Derby komt los
Na de thee ontbrandde de derby. Niet lang na de aftrap profiteerden de bezoekers van balverlies van Ivalio Staal. De inmiddels zeer kort gewiekte Furghill Zeldenrust profiteerde. Randje buitenspel wist hij doelman Paul van der Helm te verschalken die geen afdoende antwoord had op de niet al te harde inzet van de Rijnsburgse aanvaller. Van der Moot scoort dit seizoen misschien weinig, maar was in de burenruzie tegen Quick Boys wel degelijk van waarde. De assist op de 0-1 was al knap, de assist op de 0-2 zelfs tamelijk briljant. Met een hakje werd wederom Zeldenrust weggestuurd die ook nu weer, oog in oog met Van der Helm, cool bleef: 0-2.

Bij Quick Boys kwam deze klap hard aan. De thuisploeg kroop zelfs door het oog van de naald. Kort na de 0-2 namen de Rijnsburgers slim en snel een vrije trap. Van der Moot had de 0-3 (en dus de nekslag) op de schoen, maar ditmaal kwam Van der Helm wel als winnaar uit de bus.

Quick Boys toont karakter
Toch wist de thuisploeg de rug te rechten. Je kunt een ploeg van Duivenvoorden ook niet verwijten er met de pet naar te gooien. Twee sterkhouders die niet fit genoeg waren voor de aftrap (Nick Broekhuizen en Tyrone Owusu) kwamen de ploeg versterken. Rijnsburg parkeerde een grote Beuk-bus en aan Quick Boys de taak om het gaatje te vinden.

De ploeg bleef drukken en met minder dan een kwartier nog te gaan zorgde Sem van Duijn voor de aansluitingstreffer. Met wat geluk kwam de bal voor zijn voeten en hij aarzelde niet: 1-2. Vanzelfsprekend ging Quick Boys, gesterkt door de aansluiting, manmoedig voort. De man die bij de 0-1 zo in de fout ging maakte zijn fout goed. Verdediger Staal trok mee ten strijde en kon op slag van het eindsignaal bij de tweede paal een voorzet van Nigel Ogidi Nwankwo tegen de touwen koppen: 2-2. Nadat alle stofwolken waren opgetrokken, een uitslag die door menigeen wel te billijken is.

Tekst: Marcel van der Vijver
Foto’s: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Reacties van Staal en Zeldenrust na Quick Boys – Rijnsburgse Boys (2-2)

POPULAIRE BERICHTEN