De degradatie van FC Lisse naar de Derde Divisie is nog geen feit. Maar feit is wel dat het daaraan gelieerde spook zich ondertussen bij Ter Specke heeft gemeld voor een snuffelstage. Waar de Lissenaren een zure 0-1-thuisnederlaag tegen ADO ’20 moesten slikken, liepen twee van de drie concurrenten drie punten op de Bollenstreekbewoners uit. En daarmee lijkt het spook definitief op Ter Specke te landen.

FC Lisse kwam niet tot de sprankeling die het bijvoorbeeld tijdens de wedstrijd van enkele weken geleden tegen concurrent Kozakken Boys teweegbracht. De geel-blauwen vochten als leeuwen. Over de inzet van het team valt dan ook niets negatiefs te zeggen. Echter in creatieve zin liep het niet echt geweldig. Gevolg daarvan: een matige hoeveelheid halve kansen en mogelijkheden. Het leidde uiteindelijk niet tot een treffer, waar ADO ’20 in de extra tijd wel doel trof via invaller Milan Zonneveld. De spits, volgend seizoen actief op Nieuw Zuid in Katwijk, schoot de Heemskerkers daarmee naar de zege.

De aanvangsfase begon met name voor Kevin van der Zwet wat ongelukkig. De centrale verdediger vergaloppeerde zich enkele keren bij het uitverdedigen en met name Joey van Esveld en Daryl George hadden hiervan kunnen profiteren. De aanvallers mikten echter een keer naast, een keer voorlangs en kwamen ook de alerte doelman Joost Meendering bij een poging tegen. Aan de overzijde was de eerste kans voor Max Hudepohl, die na een verre inworp bij de tweede paal niet binnen kon tikken. Kort voor rust speelde de linksbuiten zich knap vrij, maar belandde zijn schot in handen van doelman Grim van de Superezels.

Goede afspiegeling halverwege
Ook Rowdy van der Putten wist de Heemskerker verdediging te verontrusten, maar zijn kans was moeilijk in een treffer om te zetten. De laatste – ook al lastige – kans voor rust was voor Enzo Stroo, echter ook hier wist de ADO ’20-defensie de bal tijdig op te ruimen. De 0-0 ruststand was een goede afspiegeling van het gebodene op Ter Specke.

Direct na de pauze trachtte verdediger Sem Kroon op verrassende wijze de score te openen. Zijn vrije trap vanaf de middenlijn viel bijna in het Lisse-doel, echter een spectaculaire redding van Joost Meendering voorkwam de 0-1. Ook aanvoerder Daan Boerlage deed een poging, vanaf de rand van de zestien meter, maar deze poging eindigde in de handen van de keeper van FC Lisse.

Veel wissels
Na een uur was het coach Roy van der Mije die als eerste een wisseling doorvoerde. Aanvaller Zonneveld nam de plaats in van Van Esveld. Sjaak Polak ruilde na zeventig minuten drie spelers tegelijk in, terwijl hij de druk op ADO ’20 even later verder opvoerde met nogmaals twee verse krachten. Lisse ging dan ook niet voor het ene punt maar voor drie. Beide teams hielden aan hun spel tot aan de negentigste minuut nog één kans over. Zonneveld treuzelde iets te lang oog in oog met Meendering en namens Lisse knalde invaller Dyllandro Panka net over.

Met de 0-0 leken beide teams het te moeten doen, maar uiteindelijk was het Zonneveld die een harde lage voorzet van Milan Klopper in de touwen joeg. Daarmee kreeg FC Lisse minder dan het verdiende en wordt het ook steeds lastiger om het degradatiespook nog van Ter Specke te verjagen.


Na afloop spraken we met Max Hudepohl. Beluister dat audio-interview hieronder:


Tekst en interview: Theo Uphus
Archieffoto: FC Lisse

Lees ook: FC Lisse onderuit in blessuretijd, Rijnsburgse Boys blijft aanmodderen

POPULAIRE BERICHTEN