FC Lisse zal zaterdagavond niet, zoals enkele andere amateurclubs, deelnemen aan de loting voor de tweede ronde van de KNVB Beker. Het team van Sjaak Polak maakte het FC Dordrecht dinsdagavond knap lastig op het zware veld van Ter Specke, maar moest in de extra tijd definitief haar meerdere erkennen in de bezoekers: 1-3.

De statistieken vooraf aan het duel liepen sterk uiteen. Lisse heeft na negen duels pas een puntje in de Tweede Divisie terwijl de tegenstander in twaalf Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden pas één duel verloor. Echter, zo kansloos als de strijd vooraf wellicht ook leek, FC Lisse wist er een echte bekerwedstrijd van te maken.

Gevaar voor beide doelen
De thuisploeg nam ook brutaalweg het initiatief en dat resulteerde al in de vijfde minuut tot een eerste doelpoging. Dyllandro Panka brak op rechts door en zag Max Hudepohl zijn voorzet net over de lat boven Trevor Doornbusch schieten. Aan de andere kant kwam ook Dordrecht een keer goed voor het doel, echter Jari Schuurman mikte voorlangs.

Nadat centrumspits René Kriwak tweemaal gevaar had gesticht met een kopbal was het weer Lisse dat voor gevaar zorgde. Panka speelde zich vrij en schoot met veel gevoel richting de verre paal. Doelman Doornbusch redde echter stijlvol, terwijl de rebound van Toon Zwetsloot aansluitend voldoende kracht miste.


VIDB sprak na afloop met Dordrecht-trainer Michele Santoni. Beluister dat audio-interview hieronder:


Kort nadat Rocco Robert Shein van dichtbij het zijnet trof, viel alsnog de 0-1. Doelman Joost Meendering leek een voorzet te onderscheppen, koos echter voor het wegstompen van de bal, maar raakte die uiteindelijk maar half. Spits Kriwak kreeg daarmee een niet te missen kans en dus stonden de bezoekers na een half uur op voorsprong: 0-1. Lisse probeerde de stand nog voor de rust in evenwicht te brengen maar pogingen van Justin van der Putten en Hudepohl eindigden bij de Dordtse doelman.

Tijdelijke staking vanwege onweer
De tweede helft was nog geen tien minuten oud toen scheidsrechter Timmers vanwege hevige regen in combinatie met onweer een extra pauze inlaste. Aansluitend was het weer Lisse dat een kans bijeen speelde. Het schot van Rowdy van der Putten werd gekeerd door Doornbusch, de rebound van Hudepohl ging over. Aan de andere kant kwam Lisse ook twee keer goed weg, toen Ilias Sebaoui de lat raakte en even later Mathis Suray de paal.

Naarmate het einde van de wedstrijd naderde, nam Lisse meer risico en gaf daarmee vanzelfsprekend ook ruimte weg achterin. Daar wist Sebaoui wel raad mee, zijn voorzet was een inleggertje voor Kriwak: 0-2. Lisse weigerde echter op te geven en had enkele minuten later de aansluitingstreffer te pakken. Remi van Ekeris werd – inmiddels al in blessuretijd – vrijgespeeld in de zestien meter en vond de linker benedenhoek achter Doornbusch: 1-2.

Lisse gooide in de laatste minuten alles en iedereen naar voren en werd daar in extremis nog een keer door Dordrecht voor bedankt. Weer Kriwak was van dichtbij de maker van de treffer die de zege voor FC Dordrecht in minuut 97 definitief maakte: 1-3.

Tekst en interview: Theo Uphus
Foto: Orange Pictures

Lees ook: Noordwijk en FC Lisse verweren zich kranig, maar sneuvelen wel
Bekijk ook: Samenvattingen van Quick Boys, Noordwijk en FC Lisse uit KNVB Beker


POPULAIRE BERICHTEN