Het was nog lang niet oogstrelend of buitengewoon boeiend wat FC Lisse woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen Blauw Geel ’38 liet zien. Maar in ieder geval koesterde het team van trainer Richard van Heulen met succes de nul en bracht de zege de club naar de volgende bekerronde.

Lisse startte in een volledig andere formatie dan afgelopen zaterdag tegen Jong Sparta (4-7). Niet geheel onlogisch gezien de ontwikkelingen in de wedstrijd die toen eindigde in een flinke zeperd. Bekend was al dat Lisse vooral problemen achterin had, mede een gevolg van het vertrek van veel spelers uit de as van het team en spelers die in het veld de lijnen uitzetten. En voor deze wedstrijd kon Van Heulen dan ook weer niet beschikken over spits Enzo Stroo, die afgelopen zaterdag geblesseerd afhaakte. Daarnaast is Ricardo van Rhijn actief op de trainingsvelden van Lisse, maar is nog niet duidelijk waar dit toe gaat leiden. Het was kortom weer puzzelen voor Van Heulen in aanloop naar de bekerstrijd tegen Blauw Geel ’38.

Uit balans
De eerste tien minuten waren nadrukkelijk voor de thuisclub. Dat leidde al na enkele minuten tot een dot van een kans voor Romano de Jonge, die echter bij het afdrukken uit balans raakte en de bal daardoor ruim over het Brabantse doel dirigeerde.

Blauw Geel ’38 herstelde zich van de vrij zwakke start en speelde in het tweede kwartier een aantal mogelijkheden en kansjes bij elkaar. Joost Meendering, doelman van dienst voor FC Lisse in het bekertoernooi dit seizoen, moest enkele malen handelend optreden om de 0-1 via Hidde van Dijk, Migiel Zeller dan wel Lars Loermans te voorkomen. Lisse zette er voor de rust nog één kans tegenover. Het schot van Dyllandro Panka vloog hard voor het doel langs.

Kort voor rust diende coach Maurice Verbunt van de club uit Veghel noodgedwongen zijn eerste wissel door te voeren. Spits Lars Loermans moest geblesseerd afhaken en werd vervangen door de nieuwe aanwinst Kai Ayden Koreniuk.

Tijdens de pauze maakten beide coaches enkele tactische aanpassingen, maar duidelijk werd in deze fase van de wedstrijd dat Blauw Geel ’38 niet was gekomen om alleen maar leuk partij te bieden. Blauw Geel ’38 speelde zich een aantal mooie kansen bij elkaar en had in deze fase ook een voorsprong moeten nemen. Zo stopte Meendering een schot van Robin Voets weliswaar, maar huppelde de bal naar de tweede paal waar Koreniuk alsnog de 0-1 leek te gaan scoren. Hij kon echter net niet bij de bal komen voor het laatste tikje. Dezelfde speler raakte even later het doelkader buiten bereik van Meendering en zo doorstond Lisse de beste fase van de Veghelaren.

De ban gebroken
Lisse ging zich rond minuut zeventig weer in de wedstrijd mengen, een fase die werd aangekondigd door Max Hudepohl die met een schitterend bananenschot dicht bij de 1-0 was. Even later was Toon Zwetsloot op rechts weg maar miste Maxim van der Meer de afgemeten voorzet. Het bleek voor Blauw Geel ’38 slechts uitstel van executie, want een minuut later lag de 1-0 alsnog achter doelman Jordy Zielschot. Daar ging een prachtige actie van Remi van Ekeris aan vooraf. De Jonge kopte zijn voorzet nog tegen de paal, de rebound werd alsnog succesvol afgerond door Van der Meer.

In de slotfase wisselden beide coaches nog uit tactische overwegingen. Blauw Geel ’38 ging voor het slotoffensief en Lisse vocht om de nipte voorsprong over de streep te trekken. Hudepohl had dat gevecht voortijdig kunnen beslissen door na een magistrale actie ook te scoren. Dat liet hij echter na waardoor de matige wedstrijd tot de laatste minuut spannend bleef.

Aan de stand veranderde echter niets meer. Lisse dus in de koker voor de volgende bekerronde en mede door het houden van de nul met weer een beetje meer vertrouwen naar de komende competitiewedstrijd uit bij Jong Almere City.

FC Lisse – Blauw Geel ’38 1-0 (0-0)
73. Maxim van der Meer 1-0


VIDB sprak na afloop met de winnende trainer Richard van Heulen. Beluister dat audio-interview hieronder

Tekst en interview: Theo Uphus
Archieffoto’s: FC Lisse

Lees ook: Quick Boys en FC Lisse bereiken hoofdtoernooi van KNVB Beker
Check ook: Kevin Winter: ‘Gevoel is wel eens beter geweest, maar geen man overboord’

POPULAIRE BERICHTEN