Hekkensluiter FC Lisse heeft SV Spakenburg een uiterst lastige middag bezorgd. De Ter Specke-bewoners werden pas ver in de tweede helft op een onoverbrugbare achterstand gezet en verloren met 1-3.

Er viel de Lissenaren weinig te verwijten. Coach Richard van Heulen had zijn team wat aangepast, speelde 4-4-2 met vooral aandacht voor inzet en passie. Dat maakte dat de fusieclub nadat het in het eerste kwart van de wedstrijd enigszins was overrompeld toch de rug rechtte en zich terug in de wedstrijd vocht.

Bij SV Spakenburg stond Tom Noordhoff voor het eerst na zijn enkelblessure weer in de basis. De op ‘6’ spelende voormalig Lisse-speler trok het spel aanvankelijk nadrukkelijk naar zich toe en was met zijn balveroveringen en passes onbetwist uitblinker in de eerste fase van de wedstrijd. Al in de tiende minuut leverde het snelle combinatiespel van de bezoekers ook de 0-1 op. Sam van Huffel kwam vrij op de linkervleugel en zijn voorzet werd door Bo van Essen in de verre hoek gemikt: 0-1.

Opeens een gelijkopgaande strijd
In het volgende kwartier dreigde een vroege beslissing van het duel, maar miste Spakenburg de kansen om dat te bewerkstelligen. Nog sterker, een knappe vrije trap van Remi van Ekeris kon aan de overzijde nog door Spakenburg-doelman Alessandro Damen uit de korte hoek worden getikt, maar even later was het wél raak. Een voorzet van Nerivio Kasanwirjo werd voor het doel van Spakenburg weliswaar verdedigd, maar niet weggewerkt. De bij de tweede paal gepositioneerde Jaap Zwetsloot kon van dichtbij afmaken: 1-1.

En ineens was er tot de rust sprake van een gelijkopgaande strijd. Zo was Van Huffel dicht bij de 1-2 met een hard schot dat maar net over ging, maar was aan de andere kant ook Maxim van der Meer kansrijk. Hij kwam helaas niet tot een voldragen schot.

Kort na de pauze kwam Spakenburg op 1-2. Van Huffel werd bij de linkerhoek van het strafschopgebied aangespeeld en wist langs Toon Zwetsloot te komen. Deze actie werd door Lisse betwist omdat de arm van de Spakenburger bij die actie keihard in het gezicht van de Lisse-middenvelder belandde. Niet persé een zo bedoelde actie, maar het maakte Zwetsloot wel meteen kansloos in het duel. Van Huffel vond direct daarna de verre benedenhoek achter doelman Richard de Groot terwijl Zwetsloot op zoek ging naar een halve tand: 1-2.

Beslissing via Van Huffel
FC Lisse dus andermaal in de achtervolging en ook in deze fase kreeg het kansen op een gelijkmaker. Zo zag Wout Heemskerk zijn afstandsschot maar net over het doel van Damen vliegen. Maar mede doordat Lisse wat meer risico moest nemen, vielen er ook gaten in haar verdediging. Dat gaf Van Huffel in korte tijd twee kansen. De eerste huppelde nog net voorlangs, maar de tweede – waarbij doelman De Groot als aan de grond genageld bleef staan – was wel raak: 1-3.

Dat coach Van Heulen vooral mentaliteit wilde zien bleek in de periode na deze treffer. De koppies gingen niet hangen en vol elan werd gezocht naar de aansluitingstreffer. Het leverde bij vlagen ook mooi combinatievoetbal op en dat gaf mogelijkheden voor Remi van Ekeris, Max Hudepohl (die de lat raakte) en Toon Zwetsloot.  Er kwam echter geen aansluitingstreffer meer.


VIDB sprak na afloop met Richard van Heulen en Tom Noordhoff. Beluister die gesprekken hieronder:


Tekst en interview: Theo Uphus
Foto’s: FC Lisse

Lees ook: Nederlagen voor Katwijk, Rijnsburgse Boys, Noordwijk en FC Lisse
Check ook: Tom Noordhoff hoopt bij terugkeer op Ter Specke op basisplaats

POPULAIRE BERICHTEN