Rijnsburgse Boys en AFC zijn zaterdagmiddag niet verder gekomen dan een 1-1-gelijkspel. Voor de thuisploeg betekent dit nog altijd nul overwinningen uit de laatste zeven wedstrijden, voor AFC blijft het bij één overwinning uit de laatste zes duels. De Uien, nummer twee van vorig seizoen, bevinden zich nu op plek veertien.

De eerste helft kende vrij weinig hoogtepunten en geen goed voetbal. Het was de thuisploeg die wel vroeg via Stef van Rooijen de eerste kans kreeg, maar zijn inzet ging voorlangs. Vervolgens waren het de Amsterdammers die via Gladwin Curiel’s voorzetten twee halve mogelijkheden creëerden, Sjors Kramer voorkwam met een knappe tackle na een kwartier een echt grote kans voor de bezoekers.

Na een half uur was daar het eerste echt grote gevaar: via een bal in de kluts uit een corner stond Roderick Giellise opeens oog in oog met doelman Gijs van Zetten, die knap keerde. Een paar minuten later verscheen Noa Benninga namens de hoofdstedelingen vrij voor keeper Wesley Zonneveld, maar ook de Rijnsburgse doelverdediger kwam als winnaar uit de strijd.

Twee pijlsnelle goals achter elkaar
De tweede helft begon vlak, maar daar kwam na 52 minuten spelen verandering in. De goed spelende Curiel bracht laag voor en bij de eerste paal was het de routinier Raily Ignacio die de bal via de binnenkant van de paal voorbij doelman Zonneveld tikte: 0-1.

Zo keek Rijnsburg eens te meer tegen een achterstand aan. Maar dit keer niet voor lang, want drie minuten later vond Furhgill Zeldenrust met eveneens een lage voorzet captain Gielisse op de rand van de zestien. Diens inzet werd nog van richting veranderd door de Amsterdamse captain Milan Hoek en Van Zetten was daardoor kansloos: 1-1.

Weinig boeiend laatste half uur
Na twee snelle goals was er de hoop op meer spektakel en bij de supporters van de Uien op eindelijk weer eens drie punten. Maar dat kwam er niet echt meer. Het was AFC dat na de goals wel nog tien minuten flink aanzette. Een vrije trap van Matthijs Jesse viel gevaarlijk in de zestien voor ex-Feyenoorder Splinter de Mooij, maar hij kon de bal niet op doel krijgen en ook bij de tweede paal liep er niemand van AFC om alsnog voor de voorsprong te zorgen.

Verder werden inzetten van opnieuw De Mooij en Ignacio geblokkeerd. Het grootste gevaar van Rijnsburg kwam twintig minuten voor tijd via Nino Klaver die het vanaf een goede twintig meter probeerde maar zijn inzet vloog net over. Ignacio kreeg in de 79e minuut nog een grote kans toen hij voorbij twee Rijnsburgers ging, maar hij stuitte op Zonneveld.

Voor Rijnsburgse Boys dus de zevende keer op rij geen overwinning en dat met een zeer lastige week in het vooruitzicht. Op woensdag volgt de bekerwedstrijd tegen eerstedivisionist FC Groningen en zaterdag de derby op de Krom tegen Katwijk.


Na afloop sprak VIDB nog met Dani van der Moot. Beluister dat audio-interview hieronder:


Rijnsburgse Boys – AFC 1-1 (0-0)
52. Raily Ignacio 0-1
54. Gielisse 1-1

Tekst en interview: Sander van der Plas
Foto’s: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Noordwijk wint na achterstand bij Kozakken Boys, opnieuw 1-1 voor Rijnsburgse Boys


POPULAIRE BERICHTEN