Het heeft er alle schijn van dat RIjnsburgse Boys haar stormachtige opmars uit de gevarenzone van een definitief karakter heeft voorzien na een 0-2-overwinning op SVV Scheveningen. Buitenspelers Furhgill Zeldenrust en Delano Asante zorgden er met twee schitterende doelpunten in de tweede helft voor dat de Uien uiteindelijk een relatief eenvoudige middag beleefden.

‘’’Qua puntenaantal ben je nog niet definitief veilig maar je zet Scheveningen op twaalf punten afstand.’’ Zo hield hoofdtrainer Hein Leliveld nog een bescheiden slag om arm, maar het mocht duidelijk zijn: ook Leliveld is klaar met naar beneden kijken en durft zijn blik -voor zover dat nog niet het geval was- naar boven te wenden. “Belangrijker voor ons is dat we aansluiting vinden bij de middenmoot en daar zijn deze drie punten heel belangrijk voor.’’

Dag en nacht
De man van de eerste helft was de Heer R.J.A. Gansner. De beste man, scheidsrechter van beroep, kreeg deze titel door na precies 45  minuten en 0 seconden driemaal op zijn fluit te blazen en daarmee iedereen aanwezig op sportpark de Houtrust een ferme dienst te bewijzen door deze stroeve eerste helft geen tel langer dan nodig te laten duren. Het was een slordig Rijnsburg – dat net als de week ervoor grossierde in onnodig balverlies – dat speelde tegen een duidelijk onmachtig Scheveningen. De thuisploeg leek ondanks grote namen in de basisopstelling (Immers, Beugelsdijk en Dogan) niet in staat om een vuist te maken.

“Geen grootse overwinning maar wel drie belangrijke punten.’’

‘’Ik vond de eerste helft niet goed, in de tweede was de 0-1 het kantelpunt”, zo constateerde Leliveld. Uiteindelijk zou de tweede helft het spelbeeld iets verbeteren ten gunste van Rijnsburgse Boys. De ommekeer werd in de 56e minuut ingezet met een koelbloedig duet waarin Jeroen Spruijt een matige trap van de keeper onderschepte en de tijd en ruimte nam om de bal panklaar te spelen in de loop van Zeldenrust, die zich koelbloedig toonde en keeper Sven van der Maaten verschalkte.

De Boys gunden Scheveningen geen kans om opnieuw in de wedstrijd te komen, want acht minuten later was het Delano – ‘Als ie scoort dan doet iet het mooi’ – Asante die zijn tot dan toe zeer povere wedstrijd opfraaide door vanaf de rand van het strafschopgebied de bal op haast onmogelijke wijze om én over de keeper heen te curven: 0-2.

Geen derde goal
Vanaf dat moment was de wedstrijd beslecht en bleek de eindstand bereikt, maar niet voordat de kans nemen om zichzelf te onderscheiden. Aan Rijnsburgse kant was het Wesley Zonneveld die zijn ploeg nog een paar keer knap in de wedstrijd hield. Aan de andere kant bleek Zeldenrust’s koelbloedigheid bij de 0-1 een eenmalig kunstje, toen hij tweemaal alleen voor de keeper zijn meerdere moest erkennen in de zeer verdienstelijk spelende Van der Maaten.

“Geen grootse overwinning maar wel drie belangrijke punten”, zo vatte Leliveld na afloop de wedstrijd eenvoudig samen. Drie punten die er voor zorgen dat Rijnsburgse Boys weer naar boven mag kijken en Scheveningen en haar achtervolgers niet meer hoeft te vrezen.

Tekst: Bas Brouwer
Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Goede zaterdagmiddag voor clubs uit de gemeente Katwijk

POPULAIRE BERICHTEN