Rijnsburgse Boys heeft in speelronde vijf een verrassende nederlaag geleden. De runner-up van vorig seizoen ging in eigen huis onderuit tegen ADO ’20: 0-1. De ploeg van Lagendijk staat door de tweede verliespartij van het seizoen op zes punten uit vier wedstrijden. 

De eerste helft was er één van weinig hoogtepunten. Het had wel al na vier minuten 1-0 voor Rijnsburgse Boys kunnen staan toen Dani van der Moot collega-aanvaller Delano Asante vrij voor keeper Nick Boom zette. Asante’s inzet ging wel voorbij de doelman, maar de bal caramboleerde via de binnenkant van de paal weer het doel uit. Voor de rest waren de kansen schaars de eerste dertig minuten. Van der Moot en Furhgill Zeldenrust kregen allebei nog wel een kansje en ook de bezoekers deelden een paar speldenprikjes uit, maar weinig echt opzienbarends.

Wat wel opviel, was het aantal gele kaarten, drie stuks al na 25 minuten. Eerst was het Jilani Helder die onder toeziend hoog van vader Glenn een harde overtreding maakte op Rijnsburg-captain Bram Ros, vervolgens was het Rijnsburg Boys-trainer Martijn Lagendijk die protesteerde na een niet-gegeven vrije trap en daar een prent voor ontving. Twee minuten later kreeg de thuisploeg wél een vrije trap na een harde overtreding van Daan Boerlage op Asante en weer geel.

Na 33 minuten werd de ban compleet uit het niets doorbroken door Ian Beelen. De ADO ’20-middenvelder mocht zomaar van een meter of twintig aanleggen en trapte de bal knap in de rechteronderhoek: 0-1. Echt grote kansen kwamen er vervolgens in het restant van de eerste helft niet meer. Wel volgde nog een vierde gele kaart, ditmaal voor Rijnsburger Jeroen Spruijt.

Geen Rijnsburgs antwoord na rust
Ook na rust kwamen de Uien snel heel dichtbij een goal. Ditmaal uit een corner: Van der Moot knikte de bal ook voorbij de keeper, maar Boerlage voorkwam een snelle gelijkmaker op de doellijn. Een paar minuten later kregen de bezoekers een grote mogelijkheid. Doelpuntenmaker Beelen zette Milan Zonneveld oog in oog met doelverdediger en naamgenoot, Wesley Zonneveld, maar de keeper van de thuisploeg kwam als winnaar uit de strijd. Drie minuten later voorkwam de doelman van de Rijnsburgers andermaal de 0-2 bij een fraaie vrije trap van Boerlage. Rijnsburgse Boys kon er al met al niet veel tegenover stellen. De Uien waren veel te slordig in balbezit.

Na 87 minuten leken de bezoekers de wedstrijd te gaan beslissen. Heemskerker Zonneveld legde de bal voor open doel klaar voor de ingevallen Feyo Glim, maar die schoot tegen de paal. In blessuretijd kwam de thuisploeg dan toch nog tot twee grote kansen. Eerst was het Zeldenrust die de bal laag voor gaf, maar niemand kreeg er een voetje tegen.

En diep in extremis volgde dé kans voor captain Ros, maar hij stuitte op doelman Boom. De rebound werd volgens geblokkeerd door Henry Opoku.

Rijnsburgse Boys – ADO ’20 0-1 (0-1)
33. Beelen 0-1


Na afloop liet trainer Martijn Lagendijk zijn licht schijnen op de wedstrijd. Beluister het audio-interview hieronder:


Tekst en interview: Sander van der Plas
Foto’s: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Thuisnederlagen voor Katwijk en Rijnsburgse Boys


POPULAIRE BERICHTEN