Met name dankzij een prima eerste helft op het terrein van DWO in Zoetermeer heeft Warmunda haar verblijf in de Vierde Klasse met een jaar verlengd. Periodekampioen Simonshaven uit de Vijfde Klasse werd voor rust op een 3-0-achterstand gezet en Warmunda liet de tegenstander na de pauze nog wel tot een eretreffer komen maar had dan weer zelf het laatste woord: 4-1.

De aanvangsfase was nochtans voor Simonshaven. Het team van coach John van Leeuwen buitte het surplus aan fysieke kracht goed uit en speelde in het eerste kwartier enkele flinke kansen bij elkaar. Doelman Wesley Kerkvliet moest al na amper vijf minuten gestrekt naar de korte hoek om de 0-1 van Kenzie Bresser te voorkomen. Thomas van Kesteren antwoordde namens Warmunda met een harde schuiver die maar net naast het doel van de tegenstander belandde.

De volgende kansen waren toch weer voor Simonshaven. Guus Voulon wist zich via links vrij te spelen maar stuitte op de benen van Kerkvliet terwijl Ard van Veelen de Warmunders echt liet schrikken toen hij een voorzet van links in het doel kopte. Het bleef bij schrik, want de arbitrage had reeds buitenspel geconstateerd. Warmunda nam het heft vervolgens in handen. Waar eerst nog pogingen van Nick van Riessen en Kevin van Bentem voor het doel van Simonshaven langs verdwenen was het wel raak toen Van Kesteren ingreep bij geklungel bij Simonshaven achterin. Met een mooie boogbal liet de spits doelman Mike Kok kansloos, 1-0.

Schier onhoudbaar
Van Kesteren was niet het enige hoofdpijndossier voor Simonshaven. Vooral rechterspits Van Bentem was met zijn snelle dribbels schier onhoudbaar voor het linkerverdedigingsblok van de tegenstander. Linksback Mitchell Roos werd tureluurs gespeeld en omdat vervolgens Bresser uit moest stappen kwamen er ruimtes voor andere aanvallers. Bij een van deze aanvallen werd Van Kesteren op maat bediend door Van Bentem en kon met een snoekduik de 2-0 bij de tweede paal binnen koppen.

Nog voor de pauze viel ook de derde treffer in het voordeel van de Bollenstreekbewoners. Voor Jasper Kortekaas was de wedstrijd toen al over. Hij kreeg een flinke schop op de enkel en moest het voor de rest van het duel met een zak ijs doen. In de tweede van de extra minuten werd Van Bentem ook weer aangetikt. De vrije trap van Enno Korevaar bereikte het hoofd van de bij de tweede paal opgestelde Nick van Riessen. Zijn kopbal was onhoudbaar voor doelman Mike Kok. En aldus stuurde scheidsrechter Eno Middelham, met zijn secondanten Rogelio van Driel en Tim van Diest prima op dreef Warmunda met een geruststellende voorsprong de kleedkamer in.

Periode van overleven
Welllicht was die 3-0 iets te geruststellend voor de mindset van Warmunda. Het team liet het voetballen naarmate de tweede helft vorderde steeds meer aan Simonshaven over. Dat had ook nog geen punt hoeven zijn als men een of enkele spelers op scherp bij de middenlijn zou hebben geposteerd om wat leuks met de uitbraken te doen. Het team liep echter massaal achteruit en het gevolg was dat elke bal die weggeroeid werd met dezelfde snelheid weer retour richting Kerkvliet kwam. Het was een periode van overleven waarbij het verdedigende aspect zeker goed werd uitgevoerd maar er van voetbal niets kwam. Terwijl coach Remco Breuer de wissel Abe van Velzen voor Van Riessen doorvoerde, bracht collega Van Leeuwen namens de eilandbewoners drie verse krachten tegelijk in het veld.

Juist toen het er op leek dat Warmunda de 3-0 over de streep ging trekken, sloegen de oranjehemden alsnog toe. Verdediger Ard van Veelen was mee naar voren en kopte een voorzet van links onhoudbaar achter Kerkvliet. Nog zeven minuten plus extra tijd te gaan, het werd nog even onaangenaam spannend. Die spanning werd korte tijd later alsnog weggenomen. Reza Rajabzadah gaf strak voor en was Van Velzen daar om de kans resoluut af te maken: 4-1.

De zeges van 6-1 tegen Kickers ‘69 en 4-1 in Zoetermeer geven hoe dan ook duidelijk aan dat Warmunda komend seizoen terecht door gaat in de Vierde Klasse.

Tekst: Theo Uphus
Foto’s: Sven van Duijn

Lees ook: Warmunda op overtuigende wijze winnaar van de finale van de nacompetitie
Check ook: Succesvolle start van de nacompetitie voor Warmunda en Van Nispen

POPULAIRE BERICHTEN