Aan een lang en vooral memorabel seizoen is een einde gekomen. Het was een voetbaljaargang met hoogte- en dieptepunten, hosanna en ook treurnis. Onze redactie kijkt en blikt terug. In deel acht Ruben Beukers.

Naam: Ruben Beukers
Leeftijd: 19
Functie: Verslaggever en Social Media-redacteur Voetbal In De Bollenstreek.
Achtergrond: Student Journalistiek en liefhebber amateurvoetbal.

Beste prestatie: In mijn ogen hebben een paar clubs het fantastisch gedaan dit seizoen. Katwijk is in de top van de Tweede Divisie geëindigd en ook VVSB kende geen zorgen dit jaar. Verder vond ik de prestaties van SJC, FC Lisse en Rijnsburgse Boys erg knap. SJC deed het natuurlijk als promovendus fantastisch en haalde zelfs de nacompetitie.

Lisse promoveerde naar de Tweede Divisie, terwijl het, het jaar daarvoor bijna was gedegradeerd naar de Hoofdklasse en Rijnsburg heeft zich waanzinnig terug geknokt naar een nacompetitieplek en die kans met beide handen aangegrepen. Fantastisch dat we daardoor volgend jaar vier teams in de Tweede Divisie hebben.

Ook het kampioenschap van Van Nispen zaterdag en dus de promotie naar de Derde Klasse mogen we niet vergeten!

Van Nispen (zat.) viert het kampioenschap tegen Blauw Zwart

Tegenvaller: Valken’68 en Kagia wilden allebei dolgraag promoveren. Beide ploegen hebben ook meerdere keren aangegeven dat hun selecties een stapje hoger hadden aangekund. Ik vind dat ze allebei veel voetbal in de ploeg hebben en dat promotie voor allebei zeker had gekund. Nadat Valken de periodetitel pakte en voor de titel wilde gaan, ging het helemaal mis. En in de nacompetitie konden ze ook geen vuist maken tegen Nieuwenhoorn.

Voor Kagia idem dito. Ik heb ze meerdere keren gezien dit seizoen en de competitie waar ze in speelden was echt te triest voor woorden. De bovenste ploegen waren weliswaar van een goed niveau, maar de onderste waren allemaal vriendenteams. Conclusie: in mijn ogen hebben allebei de ploegen zichzelf te kort gedaan en hadden ze promotie zeker kunnen afdwingen.

Beste speler: Tommy Bekooij, als je in de Tweede Divisie als buitenspeler of als aanvallende middenvelder topscorer wordt dan ben je gewoon heel goed. Vooral de manier waarop Bekooij dribbelt en zijn man opzoekt vind ik mooi. Kort de bal bij zich houden en vaak raken. Zijn dribbels lijken een beetje op die van Ronaldo. Alleen is die nog ietsjes beter… Ook de houding van Bekooij vind ik mooi om te zien, hij is namelijk voor niets of niemand bang. Goed spelertje die Tommy, echt niks mis mee.

Grootste talent: Met afstand vind ik Marc de Kruijs het grootste talent wat er rondloopt in onze regio. Snel, technisch, scorend vermogen en hij heeft lef. Alleen al voor hem vind ik het zonde dat Ter Leede niet is gepromoveerd naar de Derde Divisie. In die competitie had die zich weer wat meer kunnen ontwikkelen en meer tegenstand gehad. Aan de andere kant kan die aankomend seizoen Ter Leede wat meer aan de hand nemen en ze dan wel naar een niveautje hoger schieten.

Marc de Kruijs schiet op doel in de wedstrijd tegen Sliedrecht

 

Mooiste moment: Ik ben pas heel kort bij Voetbal in de Bollenstreek en heb daarom nog niet heel veel mooie momenten meegemaakt als verslaggever. De nacompetitie met Rijnsburgse Boys en FC Lisse was geweldig. Het allermooiste vond ik nog hoe de spelers van beide teams worden ontvangen op hun eigen sportpark!

Maar als ik dan toch één moment mag kiezen, dan is het, het moment dat ik voor Voetbal in de Bollenstreek ben gaan werken! Ik heb er geen moment spijt van gehad en heb het fantastisch naar mijn zin. Hopelijk maken we volgend seizoen met z’n allen weer mooie dingen mee.

Het eerste seizoen van de nieuwe voetbalpiramide betitel ik als…
‘Ongelukkig’.. Ik vind het toevoegen van beloftenteams een goede zaak als je kijkt naar de ontwikkeling van de talenten. Ook het kunnen promoveren naar de Jupiler League vind ik een goede zaak. Maar als ik dan zie in wat voor ambiance sommige beloftenteams spelen dan vind ik dat teleurstellend. In mijn ogen zitten er nog te veel haken en ogen aan deze piramide.

Beloftenteams willen graag promoveren, omdat ze de mogelijkheden ervoor hebben, maar sommige amateurploegen willen misschien ook wel richting het betaalde voetbal maar hebben daar het geld niet voor. Kortom, er is nog heel veel verbetering mogelijk, maar we moeten niet doen alsof het hele systeem een drama is.

Cijfer voor seizoen 2016-2017: In mijn eerste seizoen voor Voetbal in de Bollenstreek heb ik al een paar fantastische dingen gezien. De sfeer op sommige accommodaties is geweldig en in onze regio hebben wij heel veel teams met een hondstrouw publiek. Waanzinnig! Ondanks dat onze clubs weinig prijzen hebben gehaald vind ik dat dit seizoen een dikke voldoende verdiend!

Met name de nacompetitie en het slot van de competities waren weer spannend, leuk en onvergetelijk. Wat mij betreft krijgt dit jaar een 7,5! En laten we hopen dat we volgend seizoen een nog spectaculairder, doelpuntrijker, spannender en leuker seizoen hebben.

Foto Van Nispen: Trudy van den Berg
Foto Ter Leede: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Foreholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)