Aan een lang en vooral memorabel seizoen is een einde gekomen. Het was een voetbaljaargang met hoogte- en dieptepunten, hosanna en ook treurnis. Onze redactie kijkt en blikt terug. Deel drie in deze reeks is niemand minder dan verslaggever Hennie van de Weerd.

Naam: Hennie van de Weerd
Leeftijd: 68
Functie: Verslaggever Voetbal in de Bollenstreek
Achtergrond: Journalist en algeheel amateurvoetbalfanaat

Beste prestatie:
Voor de beste prestatie dit jaar komen er bij mij wel een aantal gegadigden langs in mijn rijtje waaronder SJC, Ter Leede en FC Lisse om er drie uit te pikken. SJC deed het vorig seizoen uitstekend met promotie naar de Hoofdklasse. Ook dit seizoen presteerde het goed in de nacompetitie. Een uitstekend resultaat dus. Ook Ter Leede deed het uitstekend maar stond uiteindelijk met lege handen. Ter Leede had met alles pech. Het doelgemiddelde zat tegen en in de nacompetitie was Odin’59 te sterk. Qua prestatie kan de ploeg van Henk Wisman tevreden zijn. Met FC Lisse dreigde dat ook de verkeerde kant op te gaan. Het stond haast de hele competitie bovenaan maar greep toch naast de titel. Wat overbleef was de nacompetitie als toetje. Je kunt er niet om heen dat Rowdy van der Putten een behoorlijke stempel heeft gedrukt op de nacompetitie met zijn vele goals. Wat bij FC Lisse wel lukte, lukte bij Ter Leede niet helaas. Wat ook een behoorlijke prestatie is dat Van Nispen zaterdag, met één keertje trainen in de week, kampioen werd in de Vierde Klasse.

Beste speler:
De beste speler opnoemen is een lastige opgave. In elk elftal van de Bollenstreek-clubs lopen goede spelers rond. Ik geniet van spelers als ergens ben op het moment dat het spel gespeeld wordt. Als ik bij SV Hillegom op bezoek ga kijk ik al uit naar Aiden Ryan om er maar even eentje noemen. Een echte buitenspeler met mooie acties en vooral de dreiging die van deze speler uitgaat is genieten. Als ik FC Lisse speler Martin van Eeuwijk ziet acteren op het veld, kan ik daar heel erg van genieten. Een echte verdeler van het spelletje met onberekenbare oplossingen en bewegingen waar je als tegenstander tureluurs van wordt. Bij Ter Leede loopt ook zo een type rond en dat is Oussama Siali. Ook zo een speler waar de bal aan zijn voeten kleeft. Voor Joost Leonard heb ik ook een zwak. Van Joost gaat altijd dreiging uit net als bij Ter Leede speler Jeffrey Bok. En zo zijn er nog vele spelers op te noemen die veel kwaliteit in huis hebben.

Het mooiste moment: Melvin van Stijn beslist de derby

Grootste Talent:
Kevin van der Zwet heeft zich heel snel ontwikkeld bij FC Lisse. De jonge telg heeft inmiddels een vaste plek in het eerste verovert. Als je dan ook nog promoveert naar de Tweede Divisie, is dat alleen maar goed voor zijn ontwikkeling. Van der Zwet gaat in mijn ogen een goede toekomst tegemoet. Hoe gaat hij zich etaleren het nieuwe seizoen? Want daar ben ik zeer benieuwd naar.

Mooiste Moment:
Een van de mooiste momenten die ik heb beleefd was bij de wedstrijd tussen Noordwijk en Ter Leede. De wedstrijd was heel spannend en in de absolute eindfase besliste Melvin van Stijn de wedstrijd. Twee minuten voor tijd viel hij in. In de extra tijd schoot hij voor Ter Leede de 2-3 binnen. Emotie alom. Mooi om te zien.

Eerste jaar voetbalpiramide:
Qua voetbal mankeert er weinig aan moet ik zeggen bij die jonge gasten, want voetballen hoef je ze niet te leren. Ik vind het zelf qua beleving tien keer niets omdat ik een amateur-man ben. Competitievervalsing is het eerst aan de eerste orde. Zij trainen elke dag twee keer en kunnen spelers opstellen uit het eerste. Dat is wat anders dan drie keer trainen in de week als amateur. Ik was aanwezig bij Jong Twente tegen AFC. Daar waren 90 toeschouwers, waarvan de meeste opa’s en oma’s die naar hun kleinkinderen komen kijken. Als ze uit spelen komt er geen hond kijken. Voor de sfeer en ambiance is het huilen met de pet op. Ik vond de invoering van de Topklasse al een gedrocht. Met het invoeren van de Tweede Divisie is dat al niet veel beter geworden.

Een ander aspect is bijvoorbeeld de straffen met gele en rode kaarten, want ook daar zit verschil in. Dat Jong AZ kampioen zou worden stond van tevoren al vast. Als ik Martin Haar dan hoor zeggen dat VVSB wel een aardig ploegje is, druipt de arrogantie daar van af. Ze hadden VVSB opgerold met 7-0 en hadden heel dominant gespeeld. Nou dat vind ik niet zo gek met een cordon aan spelers waar je over kunt beschikken uit het eerste elftal. Volgend seizoen zijn we voorlopig verlost van dat gegeven. Alleen Jong Sparta en het gedegradeerde Achilles’29 zijn aanstaand seizoen ingedeeld. Ik ben niet verbaasd als Achilles’29 hoge ogen gaat gooien volgend seizoen. Als je denkt dat je verlost bent van de ene club komt de volgende er al weer aan om de titel op te eisen.

Cijfer:
Over het algemeen geef ik een 8 voor het hele gebeuren op de velden buiten het beloftenverhaal. Ook de ontvangst bij de clubs is uitstekend geregeld. Ik ben benieuwd wat volgend seizoen gaat brengen!

Foto: Orange Pictures
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Foreholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)