Stel dat Louis van Gaal geen competitieverplichtingen had in Manchester en hij toevallig DEM – SJC (0-6) bezocht, dan had hij zichzelf zomaar kunnen afvragen: was DEM nou zo slecht of SJC zo goed? Richard Versteden, die voor een loepzuivere hattrick tekende, opteerde voor het laatste.

,,Ik vond echt dat wij de eerste helft fantastisch speelden, stond te genieten in het veld. De eerste vier goals waren allemaal fantastische aanvallen. Bij rust stond het al 0-5”, zei Versteden, die de 0-2 van Mike van Dam voorbereidde en vervolgens zelf driemaal toesloeg. De openingstreffer werd gemaakt door Martijn Walter.

In de tweede helft nam SJC gas terug. ,,Het werd wat slordig. Als we echt gas gegeven hadden, had het dubbele cijfers kunnen worden. Maar heel blijven en geen gele kaarten oplopen, was belangrijker. De buit was al binnen.” Enkel Dandy Steenvoorden was nog doeltreffend.

Moeilijk voorspellen

Voor SJC was het na de overwinning op Stormvogels (4-3) de tweede driepunter. Na jaren in 1B komen de Noordwijkers dit seizoen uit in de voor hun vreemde poule 1A. ,,Het is moeilijk te zeggen waar we staan”, zegt Versteden, ,,Misschien blijkt over een paar maanden dat we twee zwakke tegenstanders hebben getroffen.”

,,Maar ik vind dat we een goed team hebben”, vervolgt Versteden. ,,Achterin staat het en we hebben een goede keeper (Robin Otten, red.). Daarnaast scoren we heel veel. Ons spelsysteem met snelle buitenspelers is lastig te verdedigen. Vorig jaar speelden we vooral via de zijkanten, nu proberen we meer te variëren. De 1-0 vandaag met lopende mensen vanaf het middenveld was daar een goed voorbeeld van.”

Archieffoto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO