Het is dag van het nieuws over afzwaaiers bij de A-selectie van Katwijk. In navolging van Mart Spierdijk en Danny de Jel gaan ook Mitchel Bolck en Marc Langeveld de Krom verlaten. Verder doen Danny Guijt en Chris de Lange een stapje terug naar de B-selectie.

Bolck kwam afgelopen zomer van ADO ’20 en maakte slechts sporadisch speelminuten. De linksback moest eerst Danny de Jel voor zich dulden en tijdens diens afwezigheid ook Omar Hamdi en Michiel van Dam.

Ad

Langeveld verlaat voor de derde keer in zijn voetballeven Katwijk. Het jeugdproduct heeft eveneens nauwelijks zicht op speeltijd. Langeveld vertrok eerder, nadat hij was doorgebroken, naar FC Twente. De Tukkers wilden hem bij AGOVV stallen, maar dat ging niet door vanwege een administratieve fout. Langeveld keerde halverwege het seizoen terug en vertrok een half jaar later naar IJsselmeervogels. Ook dat avontuur werd geen succes, waarna Langeveld anderhalf jaar geleden opnieuw voor Katwijk koos. Vorig seizoen kwam hij nog regelmatig in actie.

Maatschappelijke loopbaan
Guijt keerde in de zomer van 2013 na een lange profcarrière terug bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. Een groot succes werd het niet, want Guijt kon nooit voor langere tijd op een basisplaats rekenen. Dit seizoen is hij volledig buiten beeld verdwenen en speelt hij zijn wedstrijden in het tweede. Om meer tijd over te hebben voor zijn maatschappelijke loopbaan, gaat Guijt afbouwen in de B-selectie. De aanvallende middenvelder heeft een eigen voetbalschool.

De Lange werd vorig seizoen overgeheveld naar de A-selectie, maar raakte na zijn debuut tegen FC Chabab (beker) zwaar geblesseerd. Door ander blessureleed kon de verdediger deze voetbaljaargang ook weinig opdraven in het tweede.

Selectie Katwijk 2016-2017

Nieuw: Mike van den Ban (Kon. HFC), Kay Blokland (Capelle), Mark de Vries (FC Lisse)

Blijft: Dick Schreuder (coach), Robbert Susan, Bennie van Noord, Steven Sanchez Angulo, Mark de Loor, Michiel van Dam, Donny van Oijen, Richard de Groot, Marciano Mengerink, Omar Hamdi, Marciano Aalders, Stefan Stam, Stefan Plat, Demir Strojil

Vertrekt: Johan Plat (per direct gestopt), Jeffrey Jongeneelen, Kevin Sterling, Atam Koroglu, Steven Olsthoorn (FC Lisse), Mart Spierdijk, Danny de Jel, Marc Langeveld, Mitchell Bolck, Chris de Lange, Danny Guijt (beide B-selectie)

Foto: Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen