Het is dag van het nieuws over afzwaaiers bij de A-selectie van Katwijk. In navolging van Mart Spierdijk en Danny de Jel gaan ook Mitchel Bolck en Marc Langeveld de Krom verlaten. Verder doen Danny Guijt en Chris de Lange een stapje terug naar de B-selectie.

Bolck kwam afgelopen zomer van ADO ’20 en maakte slechts sporadisch speelminuten. De linksback moest eerst Danny de Jel voor zich dulden en tijdens diens afwezigheid ook Omar Hamdi en Michiel van Dam.

Ad

Langeveld verlaat voor de derde keer in zijn voetballeven Katwijk. Het jeugdproduct heeft eveneens nauwelijks zicht op speeltijd. Langeveld vertrok eerder, nadat hij was doorgebroken, naar FC Twente. De Tukkers wilden hem bij AGOVV stallen, maar dat ging niet door vanwege een administratieve fout. Langeveld keerde halverwege het seizoen terug en vertrok een half jaar later naar IJsselmeervogels. Ook dat avontuur werd geen succes, waarna Langeveld anderhalf jaar geleden opnieuw voor Katwijk koos. Vorig seizoen kwam hij nog regelmatig in actie.

Maatschappelijke loopbaan
Guijt keerde in de zomer van 2013 na een lange profcarrière terug bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. Een groot succes werd het niet, want Guijt kon nooit voor langere tijd op een basisplaats rekenen. Dit seizoen is hij volledig buiten beeld verdwenen en speelt hij zijn wedstrijden in het tweede. Om meer tijd over te hebben voor zijn maatschappelijke loopbaan, gaat Guijt afbouwen in de B-selectie. De aanvallende middenvelder heeft een eigen voetbalschool.

De Lange werd vorig seizoen overgeheveld naar de A-selectie, maar raakte na zijn debuut tegen FC Chabab (beker) zwaar geblesseerd. Door ander blessureleed kon de verdediger deze voetbaljaargang ook weinig opdraven in het tweede.

Selectie Katwijk 2016-2017

Nieuw: Mike van den Ban (Kon. HFC), Kay Blokland (Capelle), Mark de Vries (FC Lisse)

Blijft: Dick Schreuder (coach), Robbert Susan, Bennie van Noord, Steven Sanchez Angulo, Mark de Loor, Michiel van Dam, Donny van Oijen, Richard de Groot, Marciano Mengerink, Omar Hamdi, Marciano Aalders, Stefan Stam, Stefan Plat, Demir Strojil

Vertrekt: Johan Plat (per direct gestopt), Jeffrey Jongeneelen, Kevin Sterling, Atam Koroglu, Steven Olsthoorn (FC Lisse), Mart Spierdijk, Danny de Jel, Marc Langeveld, Mitchell Bolck, Chris de Lange, Danny Guijt (beide B-selectie)

Foto: Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)