Met twee treffers in de laatste reguliere wedstrijd van het seizoen zette Fadil Sukurica een uitroepteken achter één van z’n laatste wedstrijden voor de zaterdagtak van VVSB. In eigen huis won de ploeg van Rob Jonkman met 3-1 van nummer twee Be Fair. Na een matige fase in de derde periode, lijken de Noordwijkerhouters net op tijd weer de juiste vorm te hebben gevonden voor de nacompetitie. Uit de laatste drie duels, pakte het negen punten.

Dat VVSB (zat.) in het voorjaar in een dip verkeerde, ontkende Sukurica ook absoluut niet na de afsluiter van het seizoen. ,,Nadat we thuis van Van Nispen (zat.) wonnen, zaten we in een dramatische fase. We verloren zelfs met 4-0 van nummer twaalf Zwammerdam. Alles liep fout in die fase. Gelukkig hebben we ons op tijd weten te herstellen.”

Onbekend terrein
In eigen huis begonnen de Noordwijkerhouters zaterdag nog slordig tegen Be Fair, maar na een relatief gelukkige 1-0, waarbij de keeper van de tegenstander niet vrijuit ging, liep VVSB uiteindelijk uit naar een 3-1 winstpartij. ,,Een overwinning tegen de nummer twee van de Derde Klasse geeft wel vertrouwen voor de nacompetitie.”

,,Toen we in februari tegen elkaar speelden sprak ik met Pieter-Koen van der Plas en Sven van Hensbergen.”

Daarin speelt VVSB(zat.) tegen KMD uit Wateringen, de nummer twee van de Derde Klasse B. Die vereniging werd op één punt na geen kampioen. ,,Dat zegt wel wat”, vindt Sukurica. ,,Maar of het een zware tegenstander is, valt moeilijk te zeggen. We begeven ons op onbekend terrein.”

Slotstuk
In de nacompetitie zal VVSB (zat.) vooral met de borst vooruit spelen, denkt de middenvelder van de Noordwijkerhouters. ‘Niks te verliezen’, is het credo. ,,We zijn al hartstikke trots op deze prijs en de vierde plek in de competitie. We zijn net vorig jaar gepromoveerd. Dit is alleen maar een leuk toetje. Ik denk alleen wel dat we best een kans hebben in de play-offs. We spelen graag tegen ploegen die zelf ook een goed team hebben en durven te voetballen. Dat laat zo’n einduitslag tegen Be Fair wel zien.”

Voor de 28-jarige Sukurica zou een eventuele promotie via de nacompetitie met VVSB (zat.) een briljant slotstuk vormen op z’n tijd in Noordwijkerhout. Vanaf volgend seizoen komt hij uit voor de vereniging die hij verliet voor een avontuur op De Boekhorst: Van Nispen. Met één grote verandering: dit keer niet voor de zondagtak, maar de zaterdagtak.

,,Nu het op een niveautje hoger kan, is het een mooi moment om weer terug te gaan naar De Zilk.”

En nu kan uitgerekend VVSB (zat.) volgend seizoen bij promotie één van de tegenstanders worden van de Zilkse vereniging. ,,Dat zou echt fantastisch zijn. We moeten nog drie potten knallen en dan is het misschien zo ver.” Voor Sukurica was de keuze om terug te keren in De Zilk niet eens een hele moeilijke.

Gesprek
,,Toen we in februari tegen elkaar speelden, sprak ik met Pieter-Koen van der Plas en Sven van Hensbergen. Ik was wel benieuwd naar hun verhaal. Zij vertelden dat ze één keer in de week trainden en dat het een leuk vriendenteam was. Dat één keer in de week trainen, klonk wel goed. Ik word wat ouder en blessuregevoeliger en ook qua werk komt het wel wat beter uit.”

,,Qua conditie zal ik het volgend seizoen zelf allemaal wat meer in de gaten moeten houden. Maar ik heb altijd al gezegd dat ik een keer wilde terugkeren bij Van Nispen. Nu het op een niveautje hoger kan, is het een mooi moment om weer terug te gaan naar De Zilk.”

Foto: Tino Stulen

Bekijk ook: ‘In beeld: samenvattingen en interviews Tweede Divisie’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk1-2FC Rijnvogels
Za. 27 jul.
Oefenwedstrijden
Katwijk14.30SJC
ODIN'5914.30Rijnsburgse Boys
Noordwijk14.30FC Volendam
Hercules15.00Quick Boys
Ter Leede15.30VVSB