Vertrekkend Valken ’68-coach Arie van Duijn is vanaf aankomend seizoen de hoofdtrainer van SJZ. Hij volgt daar Ludo Pistorius op. De ploeg uit Zoeterwoude maakt vanaf aankomend seizoen de overstap van het zondagvoetbal naar de zaterdag als speeldag.

Van Duijn was sinds 2016 trainer op ’t Duyfrak. Hij zou in juli van dat jaar beginnen aan z’n job in Valkenburg, maar ging in maart al aan de slag na het noodgedwongen vertrek van Gerard de Geus. Na iets meer dan drie jaar dienstverband bij de tweedeklasser vond Van Duijn het genoeg. Hij wordt in de zomer bij Valken ’68 opgevolgd door Alan Campfens.

Sabbatical
,,Ik had me eigenlijk voorgenomen om een jaartje afstand te nemen van het trainersvak, tenzij er wat leuks op mijn pad zou komen”, licht de 55-jarige Katwijker z’n keuze toe bij Leiden Amateurvoetbal. ,, In het voetbalwereldje zijn er altijd wel lijntjes en zo kwam ik bij SJZ uit. Met de club heb ik een aantal zeer goede gesprekken gehad en daar hield ik een positief gevoel aan over. De club is een mooie uitdaging. Zeker nu er besloten is om de zondag te verruilen voor prestatief voetbal op zaterdag.”

SJZ was het afgelopen jaar in de Derde Klasse op de zondag nog tegenstander van onder andere Warmunda en Van Nispen (zon.). Het komende seizoen zullen ze onder andere de zaterdagtak van SJC kunnen treffen in de Vierde Klasse.

Valken ’68 2019 / 2020

Blijft: Arjan Haasnoot, Marc Langeveld, Peter de Best, Matthijs de Mooij, Sven Boonstoppel, Robbert van Delft, Jaco van der Bent, Rody Redel, Jari de Vries, Niels Hogewoning, Timo Schaap, Jaap van der Plas, Bart Imthorn, Bas Roorda, Jaco van Beelen, Chris de Lange, Jeroen Oskam, Marc Zuijderduijn, Samed Yarin, Stefan de Mooij

Vertrekt: Arie van Duijn (trainer, SJZ), Erwin van der Nagel, Bouke Bleijswijk, Jaber Ahkrif, Hessel Noort, Max Lobel, Lars Ravensbergen, Jan van Duijn, Joey Zandbergen, Geoff Smit, Willem Slootweg

Nieuw: Alan Campfens (trainer, clubloos), Huig van Duijn (vv Noordwijk), Sander van der Gugten (FC Rijnvogels 2), Ruben van der Does (Ter Leede), Leon Houwer (FC Rijnvogels 2), Chris Guijt (Foreholte), Samet Arikan (Quick Boys)

Foto: Saam de Mooij

Lees ook: ‘Update selectie Foreholte: jeugd krijgt een kans en sterkhouders blijven’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys14.30ONS Sneek
Noordwijk14.30Eemdijk
SteDoCo14.30FC Lisse
ASWH14.30SJC
Ter Leede14.30FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30SVC '08
Van Nispen (zat.)14.30Lugdunum
VVSB (zat.)14.30Be Fair
VVC FC14.30Kagia
Koninklijke HFC15.30Katwijk
GVVV15.30Rijnsburgse Boys
VVSB15.30FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA