Het was zaterdag een zeer goed begin van 2017 voor Ter Leede. De knappe 1-2 overwinning bij Hoek bezorgde Ter Leede niet alleen de koppositie. En passant werd de Zeeuwse opponent door dit resultaat uit de titelrace gestoten. Driedubbele winst derhalve voor de formatie van Henk Wisman, dat tot haar grote genoegen Achilles Veen niet in actie zag komen en naaste belager Spijkenisse bij Noordwijk flink in het zand zag bijten.

De 2-1 zege op sportpark Denoek kreeg na een halfuur gestalte toen Jeffrey Bok met zijn vijfde treffer van het seizoen zijn ploeg op 0-1 zette. Daarmee wees de aanvaller Ter Leede de weg richting drie kostbare punten. De Sassenheimse droom leek kort voor de pauze verstoord te worden door de gelijkmaker, maar na een moeilijk eerste kwartier na rust overleefd te hebben, pakten de roodgelen de draad alsnog op.

,,Met name omdat bij ons iedereen voor elkaar wil werken en dat is een van de sterke punten van dit team.”

Tegenstander uitgekapt
Voor doelpuntenmaker Bok was de zege terecht. Hoewel daar in het kamp van de thuisploeg anders over werd gedacht, vond de aanvaller zijn ploeg duidelijk de beter spelende ploeg. ,,Hoek beschikt naast veel fysiek ook over de nodige lengte. Daar is altijd lastig tegen te voetballen. Ze scoren echter moeilijk en dat bleek ook vanmiddag weer.” Een juiste constatering omdat Hoek voor de openingsgoal wel enkele keren gevaarlijk voor het heiligdom van Bogdan Constantin verscheen. Scoren bleek echter een heel ander verhaal voor de thuisploeg. Toen Bok na een halfuur de diepte werd ingestuurd en op de achterlijn zijn tegenstander uitkapte stond de 0-1 enkele tellen later alsnog op het scorebord omdat goalie De Jonghe geen verweer had op de schuiver die hierna volgde.

,,Dat stimuleert nog meer, maar het allerbelangrijkste is dat we volop meedraaien aan kop.”

Overzicht
De gelijkmaker van Kyle Doesburg, die op slag van rust voor de verandering adequaat reageerde en daarmee Constantin tot een geslagen man maakte, zorgde ervoor dat Hoek na de doelwisseling extra gas gaf. ,,In die fase hadden we het echt heel even moeilijk, maar we bleven op de been. Met name omdat bij ons iedereen voor elkaar wil werken en dat is een van de sterke punten van dit team.” Echt gevaarlijk werd het toen Nick de Groote op weg naar de 2-1 leek, maar in riante positie verzond de aanvaller een voorzet in plaats van voor zijn eigen kans te gaan. Kort hierop deelde Ter Leede de volgende tik uit aan de thuisploeg. Oussama Siali behield na ruim een uur spelen het overzicht. Uit de draai was de 1-2 vervolgens een feit.

Volop meedraaien
Die mokerslag kwam Hoek niet meer te boven. De ploeg zette wel aan, maar kreeg geen moment meer grip op de wedstrijd, waardoor de driepunter voor Ter Leede nauwelijks meer in gevaar kwam. ,,Als we het na de 1-2 een paar keer beter hadden uitgespeeld was het duel al veel eerder beslist geweest. Achteraf geen punt omdat we de voorsprong gemakkelijk over de streep trokken. Een lekker gevoel om zo te beginnen na de winterstop. De koppositie is natuurlijk mooi. Dat stimuleert nog meer, maar het allerbelangrijkste is dat we volop meedraaien aan kop.”

Terwijl de roodgelen met een brede glimlach op het gezicht de kleedkamer na het laatste fluitsignaal opzochten, was het bij de thuisploeg kommer en kwel. Gebrek aan scorend vermogen in combinatie met zelfvertrouwen deden de ploeg deze middag opnieuw de das om. Bij de nieuwe koploper lag dat heel anders. Juist die ingrediënten bezorgden de Roodemolen-bewoners deze middag de drie punten.

Hoek–Ter Leede 1-2 (1-1). 29. Bok 0-1, 41. Doesburg 1-1, 64. Siali 1-2.

Ter Leede: Constantin, Boelee (84. Vierbergen), Arroyo, Van der Lans, Robertson, Kappenberg (74. Dingjan), Bok, De Kruijs, Ammerlaan, Zwetsloot, Siali.

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom