Onnodig en onverdiend. Die kwalificatie paste het beste bij de 1-0 nederlaag die Teylingen afgelopen zondag op het Hertogspark  leed tegen gastheer ROAC. In Rijpwetering waren het balbezit én de kansen voor Teylingen. Doelpunten leverde dat echter niet op, waardoor de ploeg van trainer Hein Leliveld aan een dood spelmoment voldoende had om de drie punten in de knip te steken.

In de eerste helft gunde ROAC het balbezit aan Teylingen, waarbij het geduldig wachtte op een kans in de tegenstoot. Een spelbeeld waar de volle negentig minuten geen verandering meer in kwam.

Dat was mede te danken aan de vroege openingsgoal van de thuisploeg. Uit een toegekende vrije trap op de punt van de zestien liet spelmaker Thijs van Seggelen nog binnen het kwartier een lage schuiver met stuit los, die door Wessel Zonjee niet helemaal goed werd beoordeeld. Via de arm van de goalie caramboleerde de bal vervolgens in de goal (1-0).

Dat ongelukkige begin leek Teylingen niet te deren, maar toen het op het benutten van de mogelijkheden aankwam, bleek scoren toch andere koek voor de ploeg van Marc van Wonderen. ,,We creëerden voldoende mogelijkheden, maar in de afwerking hebben we het vandaag laten lopen”, analyseerde Van Wonderen het eerste competitieoptreden.

,,Ik kreeg zojuist de complimenten van mijn collega die het over gestolen punten had.”

Met name Tom van der Vlugt was voor de thee tot tweemaal dichtbij een doelpunt, maar het vizier van de spits stond deze middag nog niet goed afgesteld. Terwijl er  van de tweede lijn bij Teylingen te weinig dreiging uitging om goalie Dammes van der Poel te kunnen verontrusten.

Van Wonderen: ,,Bij een indirecte vrije trap in de ROAC-zestien had de bal breed gemoeten, terwijl Tom (Van der Vlugt – red.) kort voor rust bij de beste mogelijkheid iets te snel afdrukt. Dan heb je nog altijd een hele tweede helft om het goed te maken, maar ook daarin lukte het ons helaas niet om tot scoren te komen. Ik kreeg zojuist de complimenten van mijn collega die het over gestolen punten had. Dat zegt wel voldoende denk ik.”

Na de doelwisseling dreigde al snel ROAC tweemaal, maar net zoals als voor de thee liet de thuisploeg zich ver op eigen helft terugzakken, waarbij het bij uitvallen via twee of drie schijven de goal van Zonjee zo snel mogelijk probeerde op te zoeken. Voor Teylingen waren de ruimtes daardoor klein, waardoor er ook nauwelijks gebruik kon worden gemaakt van de snelheid van Pascal de Ridder. De linkerspits begon goed aan de wedstrijd om gaandeweg het duel in de tang te zitten van zijn directe opponent.

Opportunisme

Dat gold ook in de spits waar het duo Mitchel Boere en Freek Heemskerk heerste in het luchtruim. Bovendien was de aanvoer via de flanken van Teylingen te vaak een gemakkelijke prooi voor Van der Poel. Echt gevaarlijk werd het daardoor zelden. In de slotfase gooide de Sassenheimse formatie het steeds meer over de opportunistische boeg. Een goede schietkans voor Jelle Vooijs werd gekeerd door de keeper, waarna Tom van der Vlugt in toegevoegde tijd net tekort kwam om de verdiende gelijkmaker alsnog binnen te werken.

,,Ik had me de competitiestart toch iets anders voorgesteld”, treurde Van Wonderen. ,,Over het spel en de getoonde inzet ben ik tevreden, maar er had meer ingezeten vandaag. Gelukkig zijn er aanknopingspunten voldoende om onze ambitie, het linkerrijtje, te realiseren. We hadden nu helaas geen afdoende antwoord op het reactievoetbal van ROAC. Dat is ook hun kwaliteit. Toch zie ik een opgaande lijn in ons spel. Als we spelen als vanmiddag hoeven we ons echt geen zorgen te maken dit seizoen.”

ROAC- Teylingen 1-0 (1-0). 12. Van Seggelen 1-0.

Teylingen: Zonjee, Vooijs, Van den Nouland, Dolieslager, Van Beek (74. Van der Krogt), Jaap Zwetsloot, Dirk Zwetsloot (7. Rotteveel), Jongen (40. Mark van der Vlugt), Hulsbosch, Tom van der Vlugt, De Ridder.

Archieffoto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)