,,Een gelijkspel zou terecht geweest zijn”, oordeelde keeper Wessel Zonjee na afloop van de 0-1 verloren wedstrijd tegen Alphen. Teylingen speelde een lastige wedstrijd tegen Alphen, maar creëerde desondanks genoeg kansen om er een puntendeling uit te slepen. Dat lukte niet en daarmee lieten de Sassenheimers een gevoelige veer in de titelrace.

Met name na de rust waren er voldoende mogelijkheden om de 1-1 op het scorebord te zetten. Dorus van der Voort en George Hulsbosch mochten één op één met de Alphen-doelman. Dirk Zwetsloot kopte geheel vrijstaand recht in de handen van laatstgenoemde en ook Mark van der Vlugt kon via een vrije trap geen succes boeken.

Wind
,,De wind speelde een grote rol tijdens de wedstrijd. Alphen had hem eerst mee en scoorde in de eerste helft ook de 0-1. Helaas hebben wij geen doelpunt gemaakt met de wind in onze rug. We hebben genoeg kansen gehad, maar hoe langer een goal uitblijft, hoe vervelender Alphen gaat doen”, aldus Zonjee, doelend op het vele tijdrekken van de bezoekers.

,,Alphen deed dat goed natuurlijk en zette ons ook goed vast telkens”, stelde Zonjee. ,,Al met al hadden we een beetje pech en het is vervelend dat we nu achter de feiten aan moeten lopen. Na de winter mogen we nu amper wat laten liggen en dat neemt druk met zich mee.”

Achterstand
Wanneer Meerburg over een week thuis wint van Altior, staat Teylingen precies op de helft van de competitie zeven (!) punten achter op de koploper. Over twee weken sluiten de Sassenheimers het kalenderjaar af met een thuiswedstrijd tegen Van Nispen. Teylingen is komende zondag zelf vrij van competitieprogramma vanwege het oneven aantal teams in de competitie.

Teylingen: Zonjee, Stol, Dolieslager, B. van der Vlugt (85. Van Arkel), Hielkema; J. Zwetsloot, M. van der Vlugt, Hulsbosch; Safi (75. Acimovic), D. Zwetsloot en Van der Voort.

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)