Het begon als vervelend. Toen werd het pijnlijk en uiteindelijk paste vooral het predicaat tenenkrommend. Wat Quick Boys het toch al niet verwende thuispubliek voorschotelde in de derby tegen Ter Leede had weinig, zeg maar niets, met voetbal te maken. De zeer gehavende streekgenoot won verdiend met 0-1.

Quick Boys bewees daarmee niet alleen zichzelf, maar ook de deelnemers van de Toto een slechte dienst. Op voorhand hadden toch weinigen op een stunt van Ter Leede op Nieuw Zuid gerekend. Quick Boys was al dertien duels ongeslagen en trof een door blessures gehavende opponent. Tom van Egmond, A-junior, speelde de gehele wedstrijd mee en leeftijdsgenoot Melvin van Stijn maakte in de slotfase zijn debuut.

,,Vooraf was de kans niet zo groot dat wij hier zouden gaan winnen”, zei matchwinner Robert Steemers, nadat hij zijn nieuwe club in rouw had gedompeld. ,,Maar het blijkt dat je met hard werken en compact spelen ver kunt komen. Het was voor het publiek een zure wedstrijd. Omdat we flink gehavend zijn, kozen we ervoor om op de counter te spelen. Ik moet de A-junioren een compliment maken. Zij hebben het heel goed gedaan.”

Ted Verdonkschot was not amused. ,,Ik heb mezelf echt zitten verbijten. Vooral over de manier waarop we begonnen: veel te slap en we maakten continu de verkeerde keuzes. De tweede helft hebben we er alles aan gedaan, hoewel het misschien oogde alsof de jongens niet wilden. Teveel jongens speelden onder hun niveau. We hadden een totale offday.”

In ruim negentig minuten legde Quick Boys welgeteld twee vlotlopende aanvallen op de mat. De eerste daarvan werd door Ronnie Verplancke achter doelman Bogdan Constantin geschoten, maar de treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. De tweede soepele aanval leidde tot de enige grote kans voor Quick Boys in het tweede bedrijf. Thom de Vries schoot echter onrustig over.

Juichen

Na een klein halfuur spelen was Ter Leede op voorsprong gekomen. Youssef Ait El Houssi zette Steemers schitterend vrij en de aanvaller schoof de bal onder goalie Martijn de Zwart door. Ingetogen juichen deed Steemers niet, zoals veel voetballers claimen te moeten doen tegenover hun oude clubs. In het tegenovergestelde geval gaat die sluier volgens Steemers ook niet op.

,,Ik speel voor Ter Leede en heb gewoon mijn job gedaan door te scoren. Het zou echt nutteloos zijn als ik dan niet zou mogen juichen”, zei Steemers. De Quick Boys-fans hoeven zich volgens hem op de korte termijn geen zorgen te maken. ,,Quick Boys gaat het echt wel halen, de nacompetitie, en hopelijk ook promotie naar de Topklasse.” De Katwijkers hebben nog drie punten nodig om de tweede plaats veilig te stellen.

Dat het tot het einde spannend bleef, mochten Steemers en co zichzelf aanrekenen. Ter Leede verzuimde in de tweede helft Quick Boys de genadeklap uit te delen. Steemers miste 1 op 1 met De Zwart, die vlak voor tijd nog een strafschop van Jochie Sebrechts keerde. De aanleiding voor die strafschop was het vasthouden van Van Egmond door Henry Opoku. De publiekslieveling moest die actie bekopen met een rode kaart.

Zeeën van ruimte

In de slotfase stuurde Verdonkschot al zijn troepen naar het front, waardoor in de defensie zeeën van ruimte lag voor Ter Leede. Enig voetbalgogme bleken de Sassenheimers niet in huis te hebben, want iedere aanval, met telkens een numeriek overtal, werd knullig om zeep geholpen. Quick Boys ontsnapte zodoende aan een grote nederlaag. Bij Ter Leede gingen niettemin de handen in de lucht. Voor het eerst sinds eind februari werd weer eens het zoet der overwinning geproefd. Door de zege is Ter Leede officieel veilig.

Quick Boys heeft een andere doelstelling en dat is promoveren. Wil de ploeg een serieuze kans maken, dan zal het spel een flinke impuls moeten krijgen. Verdonkschot: ,,We willen graag de nacompetitie in, en dat gaan we doen ook, maar we moeten er niet te gemakkelijk over denken. Volgende week treffen we Xerxes, dat vandaag een pak slaag heeft gekregen. Die zullen dus erg gebrand zijn.”

Net zo goed zal Quick Boys echter op eerherstel uit zijn. Bijkomend voordeel is dat de wedstrijd op vreemde bodem wordt gespeeld, iets waar Quick Boys zich prettiger bij lijkt te voelen. Liefst dertig van de 45 behaalde punten werden in uitwedstrijden gepakt.

Quick Boys – Ter Leede 0-1 (0-1). 27. Steemers 0-1

Rode kaart: 88. Opoku (Quick Boys)

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Woudenberg, Ruijter, Derlagen, Driebergen (70. De Vries), Verplancke (33. Van Beuningen), Van der Plas (58. Teijsse), Zwarthoed, Bekooij, Ketting,Ter Leede: Constantin, Onuoha, Boelee, Van der Plas, Robertson, Ait El Houssi, Hielkema (58. Sebrechts), Van Egmond, Dam, Steemers, Van der Vlugt (70. Van Steijn)

Samenvatting TV West

Reactie Quick Boys-trainer Ted Verdonkschot

Reactie Ter Leede-speler Robert Steemers

Tekst: Gerben Oostdam

Foto: Hans van Duijn

logo_Kales


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)