Nog een nachtje slapen, en dan is het zover. Dan kan IJsselmeervogels in Katwijk kampioen worden in de Derde Divisie. Kan, want het gezegde luidt niet voor niets: alleen Quick Boys wordt kampioen op Nieuw Zuid. Een stormloop uit dat andere gekke voetbaldorp Spakenburg, wordt er verwacht door de Katwijkers. Daarom zijn er maatregelen genomen om de boel morgen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Zo zullen de supporters van beide teams zoals wel vaker het geval is, van elkaar worden gescheiden. De Spakenburgers hebben de kant achter het doel gekregen en kunnen via de achteringang nabij parkeerterrein Zuid aan de zuidzijde van het sportpark naar binnen toe. Daar zijn ook drie horecapunten ingericht waar er drinken en eten wordt verkocht.

De hoofdingang op Nieuw Zuid is open voor eigen supporters en overige belangstellenden. Mensen die met een KNVB-pas naar binnen willen, dienen een geldig legitimatiebewijs te kunnen overleggen dat overeenkomt met de naam op de pas. Ook pers dient zich van te voren aan te melden bij de Katwijkse club.

Bestuurslid Pieter Kuyt verwacht zaterdag een kleine vierduizend mensen. ,,Maar dat is met een slag om de arm. Dat kunnen er ook ietsje meer zijn, of ietsje minder. Dit aantal baseer ik op de kaarten die nu zijn verkocht.” Iedereen dient een geldig toegangskaartje te tonen, ook leden van Quick Boys (de lidmaatschapskaart volstaat uiteraard). Vanuit Spakenburg gaat er verschillende bussen richting Katwijk. Op eigen gelegenheid afreizen is ook een optie.

Er zijn ook verscherpte regels omtrent het gebruik van alcohol. Kuyt: ,,Voor en na de wedstrijd wordt er alcohol geschonken, tijdens de wedstrijd niet. Dat is wat ik tenminste als laatste te horen heb gekregen.”

Er is ook extra politie-inzet door de gemeente toegezegd, die een oogje in het zeil zal houden rond de wedstrijd.  ,,We willen er gewoon een mooie middag van maken. Voor ons gaat de wedstrijd nergens meer om, maar we gaan wel afscheid nemen van verschillende spelers.”

Wie met de auto naar Nieuw Zuid wil komen (ook voor mensen uit Spakenburg), dient rekening te houden met het feit dat parkeerterrein Zuidduinen is afgesloten. Wie een plekje wil zoeken, kan dat het beste doen langs de Sportlaan of ergens daar in de buurt.

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer