De kogel is door de kerk voor Pieter van der Breggen. De vice-aanvoerder van FC Rijnvogels vertrekt aan het einde van het seizoen bij de Katwijkers. Dat heeft de middenvelder annex verdediger op de donderdagavond training van de hoofdklasser bekendgemaakt.

Van der Breggen twijfelde de laatste maanden al openlijk over een langer verblijf op De Kooltuin. De reisafstand begon de 28-jarige voetballer steeds meer op te breken. Of Van der Breggen nu dicht bij huis een club zoekt om te blijven voetballen is nog niet bekend. De verdediger kwam in 2012 over van Voorschoten ’97 en speelde dus zes seizoenen in Katwijk.

De middenvelder laat zelf weten erg genoten te hebben van zijn tijd op De Kooltuin. Hij noemt de promotie naar de Derde Divisie en het kampioenschap als hoogtepunten van zijn tijd bij Rijnvogels.

FC Rijnvogels

Blijft: Kevin Wijmer, Jeffrey Verkerk, Ricardo de Vlugt, Robbin van Dijk, Luuk Slegt, Ryan Lugtigheid, Joey Lauhouh, Jaap van Duyn, Romano van der Stoep

Nieuw: Jimmy Simons (trainer, per direct), Niek Ossevoort (Rijnsburgse Boys), Arie van der Niet (RCL), Max van Steen (Quick Boys), Arie de Vreugd (Quick Boys), Jan de Bruin (Quick Boys), Dirk Jan van den Oever (Rijnsburgse Boys), Jesse Driebergen (Quick Boys), Marc Langeveld (Valken ’68), Roy van Leeuwen (Rijnsburgse Boys)

Vertrekt: Hein van Heek (trainer, per direct), Joost Leonard (stopt, per direct), Wesley de Ruiter (stopt) Ivailo Staal (Quick Boys), Oliver Rifai (n.n.b.), Mart Spierdijk (UVS), Jim Havenaar (Xerxes DZB), Wouter Soomer (FC Boshuizen), Bright Ampong (n.n.b.), Arno Dijkstra (VVSB), Donaldo Sanches Silva (n.n.b.), Pieter van der Breggen (n.n.b.)

Foto: Hans Schalk

Lees ook: ‘Ervaren vleugelverdediger vertrekt bij FC Rijnvogels’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)