De kogel is door de kerk voor Pieter van der Breggen. De vice-aanvoerder van FC Rijnvogels vertrekt aan het einde van het seizoen bij de Katwijkers. Dat heeft de middenvelder annex verdediger op de donderdagavond training van de hoofdklasser bekendgemaakt.

Van der Breggen twijfelde de laatste maanden al openlijk over een langer verblijf op De Kooltuin. De reisafstand begon de 28-jarige voetballer steeds meer op te breken. Of Van der Breggen nu dicht bij huis een club zoekt om te blijven voetballen is nog niet bekend. De verdediger kwam in 2012 over van Voorschoten ’97 en speelde dus zes seizoenen in Katwijk.

De middenvelder laat zelf weten erg genoten te hebben van zijn tijd op De Kooltuin. Hij noemt de promotie naar de Derde Divisie en het kampioenschap als hoogtepunten van zijn tijd bij Rijnvogels.

FC Rijnvogels

Blijft: Kevin Wijmer, Jeffrey Verkerk, Ricardo de Vlugt, Robbin van Dijk, Luuk Slegt, Ryan Lugtigheid, Joey Lauhouh, Jaap van Duyn, Romano van der Stoep

Nieuw: Jimmy Simons (trainer, per direct), Niek Ossevoort (Rijnsburgse Boys), Arie van der Niet (RCL), Max van Steen (Quick Boys), Arie de Vreugd (Quick Boys), Jan de Bruin (Quick Boys), Dirk Jan van den Oever (Rijnsburgse Boys), Jesse Driebergen (Quick Boys), Marc Langeveld (Valken ’68), Roy van Leeuwen (Rijnsburgse Boys)

Vertrekt: Hein van Heek (trainer, per direct), Joost Leonard (stopt, per direct), Wesley de Ruiter (stopt) Ivailo Staal (Quick Boys), Oliver Rifai (n.n.b.), Mart Spierdijk (UVS), Jim Havenaar (Xerxes DZB), Wouter Soomer (FC Boshuizen), Bright Ampong (n.n.b.), Arno Dijkstra (VVSB), Donaldo Sanches Silva (n.n.b.), Pieter van der Breggen (n.n.b.)

Foto: Hans Schalk

Lees ook: ‘Ervaren vleugelverdediger vertrekt bij FC Rijnvogels’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)