Een mooie temperatuur, zonnetje erbij, de mogelijkheid om wat te eten en te drinken en uiteraard voetbal. Wat wil een mens nog meer? Op de vijfde editie van de VIDB Business Cup was dit allemaal te vinden. De bedrijven kende een mooie dag met als uiteindelijke winnaar Hemlock uit Lisserbroek.

Ook waren er tijdens deze editie weer de nodige bekende gezichten te zien op De Kooltuin. Zo deden onder andere Joost Leonard, Rowdy van der Putten, Lars Rauws, Matthijs Guijt en Martin van Eeuwijk mee de BusinessCup. De één kende meer succes dan de ander, want het was uiteindelijk Rauws die met Hemlock zegevierde op het sportpark van FC Rijnvogels.

Activiteiten zorgen voor fanatisme
Niet alleen de wedstrijdjes tegen elkaar spelen, leverde fanatisme op bij de spelers. Ook de verschillende activiteiten rondom de wedstrijden zorgden voor het nodige plezier. Zo moesten de bedrijven ballen door de kozijnen schieten. ,,Let op! Dit gaat mij in één keer lukken”, zei een enthousiaste medewerker van de ING. Die bleek te bluffen, want na drie pogingen strandde de bal nog steeds niet in het kozijn.

De grootste strijd was bij het bubbelvoetbal. Hier namen de teams in een drie tegen drie vorm het tegen elkaar op. Het doel? De bal in het doel van de ander werken, maar eigenlijk was het voetballende gedeelte bijzaak. De opponenten maakten elkaar het leven zuur en deelde constant harde beuken aan elkaar uit. Veldspel was er amper. Het leek meer op rugby.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het gaat er af en toe hard aan toe op de VIDB Business Cup 2019 😂 #VIDBBC19

Een bericht gedeeld door Voetbal in de Bollenstreek (@voetbal_in_de_bollenstreek) op

Sfeerterras 
Het meest roerige gebied van de Business Cup bleef het sfeerterras. Hier ging het dan ook het fanatiekst aan toe. Met name de winnaar van vorig jaar, Damen & Prins, lieten zich hier het meeste gelden. Voorafgaand aan een poulewedstrijd deed eigenaar Hedwig Damen dan ook de volgende uitspraak: ,,De eerste paar kannen zitten er al in. Aan de voorbereiding zal het dan niet liggen.” En zo geschiedde, want het Voorhoutse bedrijf won de wedstrijd in de groepsfase.

De Voorhouters waren niet de enige die genoten van het ijskoude bier van de tap. Na afloop van het toernooi liep het terras bomvol en hadden de mensen het gezellig. Ook werd er een hapje gegeten, want dat is natuurlijk erg belangrijk na een warme dag vol intensiteit.

De trofee gaat dit jaar naar Lisserbroek, want Hemlock was in de finale te sterk voor Van Duyn Van der Geer. Mede daarom ging het bier nog sneller over de toonbank. De mensen aten nog wat, praatten met elkaar en gingen rond negen uur ’s avonds naar huis. Aan de VIDB Business Cup 2019 was een einde gekomen. Het was een warme dag waarin de mensen weer even uit hun bubbel konden komen.

Foto: Maurice van der Meer

Lees ook: ‘Rijnsburgse Boys trapt nieuwe seizoen af met oefennederlaag


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude