De regels van het voetbal staan – op een paar vernieuwing na – al jaren vast. Daardoor gaan er de laatste tijd steeds meer geluiden op of we met het veranderen van een aantal regels het spelletje niet eerlijker, aantrekkelijker en beter kunnen maken.

Meestal worden die regels geopperd in een artikel of praatprogramma, maar haast nooit worden die regels getest. Dat is dus precies wat we met Voetbal in de Bollenstreek gaan doen. Samen met Michiel de Hoog van De Correspondent, het snelstgroeiende journalistieke platform van Nederland.

Tijdens dat experiment gaan we – naar alle waarschijnlijkheid – drie regels testen: een nieuwe penaltyregel (juist, vandaar de foto), intrappen in plaats van ingooien en het zelf direct een vrije trap kunnen nemen (de zogenaamde selfpass uit het hockey).

Vink
De scheidsrechter is reeds gevonden in de persoon van Pieter Vink. We zijn met twee clubs uit de streek inmiddels in gesprek, die dit experiment willen uitvoeren. Uiteraard wordt de wedstrijd gefilmd en achteraf met experts geëvalueerd.

Lang verhaal kort: we gaan jullie de komende tijd op de hoogte houden. Wil je meer weten, lees dan hier de aankondiging op De Correspondent. Wil je meedenken? Meld je vooral via redactie@voetbalindebollenstreek.nl.

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)