Hij kwam, hij zag en overwon. Jeroen Boezaard kroonde zich afgelopen vrijdagavond tot de beste FIFA 18-speler van de Bollenstreek. De Katwijker sleepte de prijs na een hectische penaltyserie binnen. De VIDB FIFA18 Cup-finale, die bij vv Katwijk werd gehouden, kende op die manier een winnaar uit het eigen huis. 

De deelnemers en finalisten van de verschillende clubs uit de streek verzamelden zich afgelopen vrijdagavond op De Krom in Katwijk. De spanning was te voelen in Katwijk-Noord. De spelers hadden niet lang te tijd om te lijden onder de spanning, want er moest direct gepresteerd worden. Een foutje kon fataal zijn tijdens de finales.

Tijdens de groepsfase werd meteen duidelijk dat de beste spelers per club waren afgereisd naar De Krom. Er werden 164 (!) doelpunten gemaakt. Een aantal waar zelfs de aanvalslinies van FC Barcelona, Real Madrid, Paris Saint-Germain of Manchester City jaloers op zullen zijn.

Onttroning
Roy Waasdorp, de winnaar van de vorige VIDB FIFA cup, was wederom aanwezig op het strijdtoneel. De poulefase kwam hij nog redelijk gemakkelijk door, maar het ging niet meer zo soepel als het vorige jaar. ,,Er werd hier op een hoog niveau gespeeld”, erkende hij direct na zijn uitschakeling in de achtste finale. ,,Ik maakte vandaag een paar foutjes. Ik stapte soms te snel in met mijn achterhoede”, reageerde hij na afloop kritisch op zijn eigen optreden.

Er werd niet alleen FIFA 18 gespeeld in de kantine van Katwijk. De club had ook nog een zeven tegen zeven toernooitje georganiseerd voor de wat oudere leden van de vereniging. Vierentwintig teams deden mee en daardoor kreeg de finale een wat drukkere en leukere sfeer. De drankjes vlogen over de toonbank en de versgebakken friet uit de pan. Dat allemaal onder begeleiding van een band, want een avond met senioren kan niet zonder muzikale aanvoering.

Samba
In de finale zouden de jonge Boezaard (vv Katwijk) en Casper de Kuyper (FC Lisse) het tegen elkaar opnemen. Eerstgenoemde koos voor Brazilië en de Lissenaar voor Manchester United. Een ontmoeting die we niet vaak tegenkwamen.

De score werd geopend door de Engelsen. Romelu Lukaku wist uit de omschakeling raak te schieten: 1-0. Niet veel later was het alweer gelijk. Neymar schoot de bal vallend in de hoek en tekende op die manier voor de gelijkmaker. De Katwijkse-finalist domineerde met zijn Braziliaanse ‘samba-voetbal’, maar kon niet door de defensie van Manchester United krijgen. Uiteindelijk moesten penalty’s de doorslag geven. De Brazilianen deden dit iets beter en daardoor bleef de hoofdprijs in Katwijk.

,,De tegenstand was goed vandaag”, vond de winnaar van de VIDB FIFA 18 cup. ,,Ik ben erg blij dat ik heb weten te winnen. Het is ook altijd mooi om in je eigen kantine de prijs te pakken. Wat ik met de hoofdprijs (FIFA 19, red.) ga doen? Nou ik heb hem eigenlijk al besteld, dus ik denk dat ik er nog wel aan kan verdienen”, sloot Jeroen af met een knipoog.

Foto’s: Ruben Beukers

Lees ook: ‘Brands: van vaak abnormaal, naar veelal doodgewoon’ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude