"banner

De VIDB FIFA 18 Cup is al bij een aantal verenigingen langs geweest. Het FIFA-toernooi vindt aankomende zondag plaats bij sv Hillegom. Terwijl het eerste elftal in Velsen speelt om drie belangrijke punten te pakken, nemen de jeugdspelers van de blauw-witten het tegen elkaar op om de beste E-sporter van Hillegom te worden. 

De evenementencommissie was er dit jaar rap bij om een FIFA 18 Cup te organiseren. De club deed vorig jaar ook al mee aan de voorrondes van het toernooi en zag dat dit aansloeg bij de jeugd. Er was daarom weinig discussie om het evenement nog een keer te organiseren voor de jongste leden.

,,Wij organiseren altijd wat voor de senioren, maar minder voor de jeugd”, geeft commissielid Sven van Lierop tekst en uitleg. ,,Wij vinden dit een passend evenement voor onze jeugd en daarom hebben wij besloten om het nogmaals te organiseren. Daarnaast hebben wij als vereniging er weinig werk aan, aangezien het goed geregeld is. Het is bij ons ook meer gaan leven nadat die finaledag vorig seizoen bij ons op het complex was.”

Inschrijvingen
Hillegom is een grote club met veel leden. Toch is het evenement nog niet helemaal vol. De teller staat op dit moment op 25 deelnemers. Volgens Van Lierop is het de bedoeling dat er zo’n 80 spelers meedoen aan het toernooi.

,,Dat kan en mag nog wel wat meer zijn. Anderzijds vonden degene die vorig jaar aanwezig waren ontzettend leuk en hadden ze veel plezier. We zijn nog druk bezig met het promoten van het toernooi. Morgen (donderdag, red.) is het hemelvaart en dan zijn er ook een aantal toernooien bij ons op het complex. Dan zullen wij nog de nodige posters ophangen en dan hopen we dat het aantal deelnemers toeneemt.”

Voor het eerste elftal van Hillegom staat zondag een belangrijk duel op het programma in de strijd om degradatie. Toch is er genoeg te beleven tussen twaalf en vier uur op De Zanderij. ,,Dat hebben we een beetje bewust gedaan. Doordeweeks zijn er toch een aantal jeugdleden weg in verband met de vakanties. Het is zondag moederdag, dus we hopen dat er alsnog een hoop kinderen gaan meedoen.”

Enthousiast over de FIFA-Cup bij Hillegom? Klik hier om je in te schrijven!

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)