De winterstop is aangebroken en met de feestdagen is er volop vertier. Maar hoe vieren voetballers uit de regio Kerst en Oud en Nieuw? Dat peilen we in een aantal thema-afleveringen. Oud en Nieuw vieren we met Diederick Hoogerwaard (Noordwijk).

Hoi Diederick, wat leuk dat je meedoet. Gaat het goed?

,,Ja, het gaat zeker goed! Ik ben net terug van vakantie.”

Dat klinkt goed. Waar was je op vakantie?

,,Ik ben een weekje wezen skiën in Oostenrijk. Er lag wel weinig sneeuw maar dankzij de sneeuwkanonnen konden we de afdalingen tot beneden toch nog maken. Ik ben ook al naar Antwerpen geweest en binnenkort ga ik nog even naar Berlijn.”

Toe maar, dat klinkt allemaal niet verkeerd. Begint het voetballen niet weer een beetje te kriebelen?

,,Ja het kriebelt zeker wel. Ik woon samen met mijn teamgenoot Ray Manuputty in Amsterdam en we hebben het er vaak over. Van ons mag het wel weer beginnen. Sterker nog: het ging zo lekker dat we ook wel hadden willen doorspelen. Al is even iets anders ook wel lekker!”

Zullen we beginnen met de stellingen? De eerste is: vuurwerk.

,,Vroeger zeker wel. Als kleine jongen ging ik al naar België om vuurwerk te kopen. Ik kon het ook urenlang afsteken. Tot je blaren had op je vingers van de aansteker. Maar nu ben ik 24 en vind ik er eigenlijk niks meer aan. Nu denk ik: ‘ik kan mijn geld wel beter besteden’.”

Champagne

,,Ik vind het niet te zuipen. Ik drink eigenlijk liever een wijntje. Maar goed, het hoort er wel een beetje bij, dus ik doe altijd wel een glaasje mee.”

Goede voornemen(s)

,,Die heb ik niet echt. Ik stel voor mezelf wel doelstellingen. Ik wil beter worden. Als voetballer maar ook daarbuiten. Die doelstellingen helpen me daarnaartoe te werken. Ik heb wel nog een goed voornemen voor iedereen. Leven en laten leven. Als iedereen bij zichzelf begint kunnen we een eind komen.”

Oliebollen of appelflappen

,,Oliebollen, zeker weten! Ik heb er pas één op dit jaar. Maar voor oud en nieuw ga ik naar België naar mijn vriendin en dan zal ik er wel een aantal meenemen.”

Groot feest of kleinschalig

,,Vorig jaar waren we op een heel groot feest. Dit jaar zitten we in een Center Parcs in België met familie. Maar ik kan me bij allebei uitstekend vermaken hoor.”

Familie of vrienden, is dus familie?

,,Ja, met oud en nieuw wel, maar vanavond gaan we met een groep vrienden van 25 man uit eten. Da’s altijd erg gezellig en zo is er een goeie afwisseling.”

2015

,,Qua voetbal was het een goed jaar. Voor de wereld wat minder. Voor mij persoonlijk was het ook wel een goed jaar. Ik ben op mezelf gaan wonen in een leuke stad. Ik heb mezelf verbeterd en mezelf beter leren kennen.”

2016

,,Wat betreft het voetbal: we gaan voor het kampioenschap. We zijn pas op de helft en de verschillen zijn klein, maar we werken er keihard aan. Het zou mijn eerste kampioenschap zijn bij de senioren. Het wordt denk ik een mooi jaar voor Noordwijk. Op persoonlijk vlak hoop ik af te studeren aan de Johan Cruijf University. En ja wat betreft de wereld: wat ik net al zei: we moeten eerst naar onszelf kijken voordat we over een ander oordelen.”

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)