VIDB is zeer trots te mogen aankondigen dat een samenwerking is overeengekomen met de Edwin van der Sar Foundation én de Dirk Kuyt Foundation. Beide iconen van het Nederlandse voetbal – en de Bollenstreek in het bijzonder – zetten zich met hun foundations in voor mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. VIDB is zeer verheugd daar een steentje aan bij te kunnen dragen.

Concreet houdt deze samenwerking in dat wij de lokale mediapartner worden van beide foundations. Maandelijks zullen we onze lezers op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen, projecten en eventuele acties die door de foundations worden geïnitieerd. Ook zullen we de handen ineen slaan voor de organisatie van een mooi regionaal evenement, waar we jullie later in het seizoen van op de hoogte gaan stellen.

Dat wij een samenwerking aangaan met zowel de foundation van Edwin van der Sar als Dirk Kuyt is voor ons een hele mooie, maar ook logische stap. Beide mannen genoten hun gehele jeugdopleiding in de streek. Edwin bij Foreholte en VV Noordwijk en Dirk natuurlijk bij Quick Boys. Vele jaren later droegen ze als speler meer dan 100 keer het shirt van Oranje en Edwin is zelfs recordinternational met 130 interlands. Twee grotere ambassadeurs van het voetbal in de Bollenstreek kunnen wij ons niet voorstellen.

De Edwin van der Sar Foundation zet zich in voor mensen met hersenletsel. Inmiddels telt Nederland maar liefst 400.000 personen die kampen met een niet aangeboren hersenbeschadiging en jaarlijks komen er weer 50.000 nieuwe gevallen bij. Hersenletsel kan het (chronische) gevolg zijn van bijvoorbeeld een herseninfarct, -bloeding of een ongeval. De Edwin van der Sar Foundation realiseert beweegprojecten, met aangepaste omstandigheden en onder deskundige begeleiding. Deze beweging zorgt voor herstel van hersenfuncties, opbouw van zelfvertrouwen en sociaal contact.

De Dirk Kuyt Foundation steunt en (mede) organiseert sportevenementen voor mensen met een beperking. Sporten is voor hen niet vanzelfsprekend, maar wel goed voor de gezondheid en belangrijk voor hun sociale leven. De Foundation vindt het belangrijk dat sport en beweging voor mensen met een beperking wordt bevorderd. Met enige aanpassingen kan deze doelgroep meedoen. Daarom ondersteunt DKF de gehandicaptensport in Nederland, van g-voetbal tot rolstoeldansen.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen