Door het inhaal-en bekerprogramma nauwelijks veranderingen in het VIDB-topscorersklassement. De gehele top kwam niet in actie en daardoor blijft Yordi Teijsse aan de leiding, op de voet gevolgd door Marciano Mengerink. Raily Ignacio en Jaap van Duijn volgen daar weer kort achter.

Dorus van der Voort trof voor Teylingen maar liefst vier keer doel en stijgt wel met stip tientallen plekken. Van der Voort staat nu 34e op de ranglijst met vijf goals. Heeft de topscorer van vorig jaar in de regio (28 treffers) de topvorm te pakken en kan hij nog een gooi doen naar de koppositie? Komende week is er weer een vol programma en dus zou het zomaar kunnen zijn dat Teijsse zijn leidende positie kwijtraakt aan een van z’n concurrenten die stevig in de nek hijgen.

Hoe het werkt
Iedere klasse hebben we een factor toegediend. De Topklasse heeft de hoogste factor (2.0) gekregen omdat het de hoogste competitie in onze regio is. Per 0,2 gaat het vervolgens omlaag naar de andere competities. Voorts hebben we besloten om de punten te delen door het aantal duels. Dit omdat in de Topklasse 30 wedstrijden worden gespeeld en in de overige klassen 26 wedstrijden. Behalve in de derde klasse A, waar 28 wedstrijden worden afgewerkt. Dus als bijvoorbeeld een speler uit de Topklasse 10 keer heeft gescoord na acht duels, wordt het rekensommetje als volgt:

10 x 2=20 punten : 8 duels = 2,5

Bij een gelijke stand aan het einde van het seizoen, wint de speler die de meeste doelpunten heeft gemaakt. Is ook dat gelijk wint diegene die de meeste doelpunten in een wedstrijd heeft gemaakt.

Top 15

Klik hier voor de complete lijst


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)