De VIDB Toto van vorige week met zes wedstrijden is niet gevallen. Daarom schakelen we deze week over naar vijf duels om het jullie wat makkelijker te maken. De winnaar mag zich lekker laten verwennen bij Brasserie de Buren in Lisse.

De eerste in het rijtje van de Toto van week 41 is Rijnsburgse Boys-Jong Sparta Rotterdam. Beide ploegen draaien op dit moment onderin mee in de Tweede Divisie. Rijnsburg, de nummer zestien, pakte pas vier punten en wist in de laatste vijf duels niet te winnen. De beloftenploeg van Sparta won dit seizoen nog helemaal niet in de competitie. Voor Rijnsburgse Boys is het direct van belang zo snel mogelijk weg te komen uit de gevarenzone. Een overwinning zou meer dan welkom zijn voor het team van coach Pieter Mulders, maar misschien is er wel wat geknapt in de hoofden van de ‘uien’ na de 5-0 nederlaag bij Katwijk.

Vleugels
Quick Boys ontvangt middenmoter Harkemase Boys. De Katwijkers zijn dit seizoen qua resultaten wisselvallig. Een wedstrijd winnen, wordt vaak gevolgd door een verliespartij. Datzelfde geldt voor de bezoekers uit Friesland, die vorig seizoen nog promotie naar de Tweede Divisie misliepen. In de nacompetitie werd over twee duels verloren van FC Lisse.

FC Rijnvogels reist af naar Zeeuws-Vlaanderen, waar Hoek de tegenstander is. De Zeeuwen moeten woensdagavond in en tegen Lisse de penaltyserie overdoen voor een plek in de tweede ronde van de KNVB-beker. Kan Rijnvogels daarvan profiteren of krijgt Hoek vleugels dankzij een gewonnen strafschoppenserie? De Katwijkers hebben wellicht zelf wel vleugels gekregen na de eerste overwinning van het seizoen tegen Rijsoord (1-0). Voor de degradant uit de Derde Divisie is de huidige twaalfde plek echter niet voldoende. Daarom moet er gewonnen om in ieder geval de aansluiting met de middenmoot te houden.

Mokum
Op zondag is het duel tussen AFC en VVSB, respectievelijk de nummers 17 en 12, moeilijk te voorspellen. Het verschil tussen beide ploegen is slechts drie punten, maar in verliespunten staat het gelijk. De Amsterdammers, die een wedstrijd minder hebben gespeeld, verloren hun laatste drie duels. De Noordwijkerhouters hielden een wat beter gevoel over aan de afgelopen drie weken en pakten vier punten. Vorig seizoen won VVSB met 1-3 in Mokum, maar dat zegt voor dit seizoen helemaal niets.

Hillegom, voorlaatste in de eerste klasse op zondag, gaat op bezoek bij nummer tien SV Hoofddorp. Beide teams wachten na drie speelronden nog steeds op de eerste zege. De Hoofddorpers hebben slechts één punt meer dan de equipe van trainer Arend-Jan Kranenburg, die bij winst omhoog kan kijken. Komt de eerste overwinning er eindelijk aan?

Je hebt tot aanstaande zaterdag 12.00 uur om jouw voorspelling achter te laten. Gebruik daarvoor de reacties hieronder, onze Facebookpagina, Twitteraccount of Instagramaccount. Je kunt je inzending ook mailen naar toto@voetbalindebollenstreek.nl. Bij meerdere goede inzendingen verloten we het diner. Succes!

Brasserie De Buren | Wij vinden dat elk gerecht een beleving op zich moet zijn. Daarom werken wij met de beste ingrediënten en producten. Proef de sfeer, laat uw zintuigen prikkelen en geniet van een avond vol smaak.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)