Het Mployment Topscorersklassement kent vier koplopers! De twee leiders van vorige week in het klassement, Marciano Mengerink (vv Katwijk) en Joël Tillema (Rijnsburgse Boys), kwamen afgelopen weekend niet tot scoren. Mengerink, die met zijn team 2-0 won van GVVV, zag teamgenoot en doelpuntenmaker Robbert Susan op gelijke hoogte komen in het klassement. Tillema kwam niet in actie vanwege de afgelasting Rijnsburgse Boys-AFC.

De topschutter van vorig jaar, Tommy Bekooij, maakte zaterdag in de derby tegen FC Lisse zijn tweede competitietreffer, waardoor de aanvaller zich voegde bij het al eerder genoemde rijtje van drie. Gaat hij zijn titel prolongeren dit seizoen?

Of wordt het Yordi Teijsse, de winnaar van twee jaar geleden? De ‘verloren zoon’ van Quick Boys kroonde zich in de tweede helft tot matchwinner tegen DOVO door een strafschop te benutten (1-2). Met zijn tweede treffer van het seizoen blijft hij in het kielzog van de top vier.

SJC
Jeroen Dedel was net als vorige week tegen RKAVV (1-1) belangrijk voor SJC met zijn tweede in de competitie, waardoor hij de Noordwijkers drie punten bezorgde op bezoek bij De Bataven (0-1). De aanvaller, deze zomer overgekomen van sv Hillegom, klimt door zijn goal naar plek vijf.

Omdat Dedel in de Hoofdklasse speelt blijft zijn ratio iets lager dan de vier koplopers die allen in de Tweede Klasse voetballen. De Hoofdklasse kent weer minder tegenstanders, dus minder vaak de kans om te scoren, dan de Derde Divisie. Daarom staat Dedel boven Teijsse en Max van Steen.

Hoofdklasse
Spelers als Ian van Otterlo en Emiel Wendt kwamen dit weekend ook voor het eerst tot scoren. Omdat hun ratio lager ligt [spelen in de Hoofdklasse red.], staan ze nog niet in de top tien.

Nog even voor de duidelijkheid. Een speler die in de Tweede Divisie scoort krijgt meer punten dan een speler die scoort in de Derde Klasse. Logisch, de Tweede Divisie is een veel zwaardere competitie. Er wordt ook gekeken naar het aantal wedstrijden dat een voetballer speelt.

Zo zat de puntentelling exact in elkaar:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)