Met opnieuw een kampioenschap op zijn palmares schreef Noordwijk-trainer Kees Zethof enkele weken geleden geschiedenis. De oefenmeester uit het kustdorp trainde inmiddels vijf clubs uit de Bollenstreek en wist met elke vereniging succes te behalen. Maar wat is nou de gouden formule? Waarom lukte het ‘die ouwe grijze lul’, zoals hij zichzelf af en toe met een knipoog noemt, om met vijf clubs naar een hoger niveau te promoveren? Vijf spelers die onder hem trainden, leggen uit; Brayen Bröcker (Noordwijk), Dandy Steenvoorden (SJC), Tjeerd van der Zwaan (Foreholte), Mark van der Vlugt (Teylingen) en Nick van Westerop (Van Nispen) over de band die ze hebben of hebben gehad met de oefenmeester die een hekel heeft aan het woord ‘succestrainer’.

Zethof, die in het dagelijks leven een bloembollenbedrijf heeft, behaalde halverwege mei het tweede succes op een rij met Noordwijk. Sinds z’n aanstelling in 2017 werd de club twee keer op rij kampioen. Eerst kroonden de rood-witten zich tot kampioen van de Hoofdklasse. Enkele weken geleden kwam daar de promotie naar de Tweede Divisie bij. Bröcker, linksback van de Noordwijkers, maakte het als basisspeler mee.


Bröcker (vv Noordwijk): ,,We hebben een goede en hechte groep, sinds een paar jaar. Daar heeft Kees een aandeel in gehad. Hij versterkt dat gevoel door alles als collectief te doen. Zo wordt ook het tweede elftal heel erg betrokken bij alles. Dat kweekt bij bankzitters wat meer begrip voor hun rol. En ook die jongens die net buiten de basis vallen, zijn gasten die je in de loop van het seizoen altijd nodig hebt. Zo wilde het bestuur van vv Noordwijk ooit een keer met het eerste team uit eten. Kees zei direct: ‘we gaan of met het tweede erbij, of helemaal niet’. Dat vond ik ijzersterk.”

,,In de loop der jaren is er een aantal jongens weggegaan bij ons, die net niet in het groepsproces pasten. Dat waren niet per se vervelende gasten, maar pasten niet binnen het team dat hij voor ogen had. Nu we twee keer kampioen zijn geworden, is het makkelijk praten, maar ergens heeft Kees gelijk gehad.”

Gebruik je de app? Klik dan hier

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer