Met opnieuw een kampioenschap op zijn palmares schreef Noordwijk-trainer Kees Zethof enkele weken geleden geschiedenis. De oefenmeester uit het kustdorp trainde inmiddels vijf clubs uit de Bollenstreek en wist met elke vereniging succes te behalen. Maar wat is nou de gouden formule? Waarom lukte het ‘die ouwe grijze lul’, zoals hij zichzelf af en toe met een knipoog noemt, om met vijf clubs naar een hoger niveau te promoveren? Vijf spelers die onder hem trainden, leggen uit; Brayen Bröcker (Noordwijk), Dandy Steenvoorden (SJC), Tjeerd van der Zwaan (Foreholte), Mark van der Vlugt (Teylingen) en Nick van Westerop (Van Nispen) over de band die ze hebben of hebben gehad met de oefenmeester die een hekel heeft aan het woord ‘succestrainer’.

Zethof, die in het dagelijks leven een bloembollenbedrijf heeft, behaalde halverwege mei het tweede succes op een rij met Noordwijk. Sinds z’n aanstelling in 2017 werd de club twee keer op rij kampioen. Eerst kroonden de rood-witten zich tot kampioen van de Hoofdklasse. Enkele weken geleden kwam daar de promotie naar de Tweede Divisie bij. Bröcker, linksback van de Noordwijkers, maakte het als basisspeler mee.


Bröcker (vv Noordwijk): ,,We hebben een goede en hechte groep, sinds een paar jaar. Daar heeft Kees een aandeel in gehad. Hij versterkt dat gevoel door alles als collectief te doen. Zo wordt ook het tweede elftal heel erg betrokken bij alles. Dat kweekt bij bankzitters wat meer begrip voor hun rol. En ook die jongens die net buiten de basis vallen, zijn gasten die je in de loop van het seizoen altijd nodig hebt. Zo wilde het bestuur van vv Noordwijk ooit een keer met het eerste team uit eten. Kees zei direct: ‘we gaan of met het tweede erbij, of helemaal niet’. Dat vond ik ijzersterk.”

,,In de loop der jaren is er een aantal jongens weggegaan bij ons, die net niet in het groepsproces pasten. Dat waren niet per se vervelende gasten, maar pasten niet binnen het team dat hij voor ogen had. Nu we twee keer kampioen zijn geworden, is het makkelijk praten, maar ergens heeft Kees gelijk gehad.”

Gebruik je de app? Klik dan hier

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)